Ринки: Дно ще не пройдено?

Ринки: Дно ще не пройдено?
Reuters

 Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) опустився на 3.10%, досягши рівня в 26.56 пунктів.

Український фондовий ринок не показав істотного відмінності від світових площадок, просимо з самого відкриття платформи ПФТС. Істотний негативний фон знову тисне на котування українських емітентів.

Начальник відділу міжнародних продажів Phoenix Capital Олена Дегрик вважає, що індекси продовжили сьогодні зниження на тлі втечі інвесторів з гривневих активів через девальвацію гривні, а також на тлі негативної динаміки світових фондових майданчиків.

Особливо сильний негатив виходить від нашого північного сусіда, де девальвація рубля викликає масовий відтік коштів з ринку, адже еквівалент акцій в карбованці ще більше втрачає у вартості на і без того "падаючому" ринку.

Сьогодні до середини дня індекс РТС навіть зміг перебороти сильний опір шестирічного мінімуму, тим самим оновивши його.

Ринок як завжди чутливо реагує зростанням активності на не в міру негативні або позитивні новини. Так і сьогодні, сильний зовнішній негативний фон спровокував зростання кількості угод з акціями українських компаній. На ринку до середини дня зроблено 51 угоду загальним обсягом 573 млн грн.

Констатує зростання сьогоднішньої активності і начальник аналітичного відділу КУА Універсальна Олег Бариш. У своєму огляді він зазначив угоди з ВАТ Славутський солодовий завод (ПФТС: SSOL) (+11.96%) і ВАТ Запорізький абразивний комбінат (ПФТС: ZABR) (+298.00%), які, на думку експерта, мають значний потенціал росту.

Основний обсяг торгів припав на технічну угоду з Полтавахіммаш (ПФТС: PHMSH) обсягом 560 млн грн.

Найбільша активність на ринку відзначена за акціями Укрнафти (ПФТС: UNAF) (-3.16%), ВАТ Укртелеком (ПФТС: UTEL) (-9.09%), ВАТ Металургійний комбінат Азовсталь (ПФТС: AZST) (-1.59%). Майже половина всіх угод припала саме на цих трьох емітентів.

Продовжують падати акції та котирування фінансового сектора АК "Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) (-2.94%). Так, значно знизилися котирування ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) і ВАТ Мегабанк (ПФТС: MEGA).

На думку начальника аналітичного відділу КУА ТАСК інвест Андрія Шевчишина, найбільший обсяг проблем вкорінений саме в банківському секторі, що й видно по котуваннях.

"Банківський сектор - це головні ризики ринку й економіки країни. Бажання НБУ стати членом Банку міжнародних розрахунків може означати побоювання НБУ по розміщених резервам у зв'язку з банкрутством великих українських банків ", - зазначає експерт.


Позитивну динаміку до середини дня показали енергетики, що було спровоковано утечею гравців у ці цінні папери з інших секторів. Серед них: Західенерго (ПФТС: ZAEN) (+0.40%), Донбасенерго "(ПФТС: DOEN) (+0.77%). У той же час акції Центренерго (ПФТС: CEEN) подешевшали на 2.77%.

Аналітики Foyil Securities звернули увагу на те, що переважно на заокеанських і європейських майданчиках негативні настрої змусить український фондовий ринок наслідувати загальну тенденцію, хоча негативна динаміка ринку може бути обмежена невеликими торговими обсягами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK