Ринки: Очікування плану Обами гальмують рух

Ринки: Очікування плану Обами гальмують рух
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) упав на 0.24%, досягши рівня в 21.77 пунктів. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК індекс ПФТС знизився на 0,47% - до рівня 251,95 пункту. Скоєних угод на ринку до середини дня - 17, загальним обсягом трохи більше 1 млн грн.

На українському ринку панує спокій і тиша. Відсутність різких рухів котувань та мала кількість угод - усе це ознаки відсутності стійких тенденцій на ринку.

Це підтверджують і аналітики Foyil Securities, вважаючи, що сьогодні на світових ринках спостерігається змішана картина на тлі новин про перенесення терміну голосування щодо антикризового плану, запропонованого президентом Бараком Обамою. У свою чергу, настільки ж невизначені настрої будуть також спостерігатися на українській біржі.

Начальник аналітичного відділу КУА ТАСК інвест зазначив: "виключати технічний стрибок ринку вгору сьогодні не варто, однак для його реалізації необхідна фінансова підтримка, якої, на жаль, в умовах низької ліквідності немає".

В даний час піднялися акції наступних емітентів: ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) (0.78%), ВАТ Маріупольський завод важкого машинобудування Азов (ПФТС: MZVM) (0.39%), ВАТ Суднобудівний завод Затока (ПФТС: SZLV) (150.00% ).

Знизилися в ціні акції ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) (-1.68%) і концерну АвтоКрАЗ (ПФТС: KRAZ) (-18.92%).

Нагадаємо, що американські ринки в п'ятницю закрилися істотним зростанням на тлі сприятливих настроїв інвесторів, які чекають прийняття сенатом плану порятунку, запропонованого Обамою.

Олена Дегрик, менеджер департаменту міжнародних продажів компанії Phoenix Capital зазначила, що американський звіт по зайнятості за січень виявився просто провальним (безробіття зросло максимального рівня з 1992 року рівня в 7,6%).

На думку аналітика, погані новини зараз, схоже навіть більше на руку інвестиційному співтовариству, ніж гарні, - вони збільшують швидкість проходження через Конгрес $ 800-мільярдного законопроекту на підтримку економіки.

"А крім того, ще й заяву Bank of America про відсутність необхідності в залученні додаткових коштів від держави - все це стимулювало швидке зростання американських індексів. До кінця п'ятничних торгів вони додали 2,7-3%, повернувшись до рівнів кінця січня.

Щоправда, очікується сьогодні виступ міністра фінансів США Тімоті Гатнера по новому плану порятунку фінансової системи, було перенесено на завтра. Що трохи розчарував американських "биків" - ф'ючерси втрачають 1,2-1,5% ", - підсумувала експерт.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK