Сайт Ватикану відтепер буде і китайською мовою

Сайт Ватикану відтепер буде і китайською мовою
korrespondent.net/tech/technews/774168

Наразі онлайн-представництво Ватикану доступне на семи мовах - на англійській, французькій, португальській, іспанській, німецькій, італійській та латині. Як повідомили розробники сайту, вміст китайського розділу буде викладено як традиційними, так і спрощеними ієрогліфами.

На сьогоднішній день, у Китаї проживає від 8 до 12 мільйонів католиків. Проте експерти побоюються, що влада Китаю заблокує сайт Ватикану після появи розділу китайською мовою, оскільки уряд Піднебесної не визнає владу папи Римського і змушує місцевих католиків вступати до державної католицької організації.

Як зазначають представники релігійного новинного агентства Asia News, що спеціалізуються на Китаї, китайські власті не блокуватимуть сайт Ватикану, якщо на ньому не з’являться повідомлення антиурядового характеру. Раніше у Китаї через критику уряду неодноразово блокувалися різні онлайнові ресурси. Серед них Youtube, ВВС, газета The New York Times та інші.

Нагадаємо, 12 березня, у Міжнародний день проти цензури в інтернеті, правозахисна організація Репортери без кордонів опублікувала щорічний список "ворогів інтернету". До нього увійшли 12 країн: Бірма, В’єтнам, Єгипет, Іран, Китай, Куба, Саудівська Аравія, Північна Корея, Сирія, Туніс, Туркменія та Узбекистан.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK