Фріц Здунек пророкує Віталію Кличку ще мінімум два роки успіхів

Фріц Здунек пророкує Віталію Кличку ще мінімум два роки успіхів
klіtchko.com
На початку інтерв'ю Здунека запитали про те,  чи впливає вік його підопічного на програмупідготовки: "Ні. Підготовка Віталія проходила за звичайною схемою. Слава богу,в її процесі він не одержав травм", - відповів тренер.

Щодо нинішнього суперника Віталія, фахівець сказав: "Гомеса знаю дужедобре. Під моїм керівництвом він став чемпіоном світу в першій важкій вазі.Довгі роки ми були однією командою. Тепер же виходимо один проти одного. Але щозробиш? Це ж бокс!", - каже Здунек.

Проте, тренер не переживає через минуле: "Ні, у жодному разі! Ніякогододаткового психологічного стресу. Гомес же пішов і з клубу Unіversum, а такожвідмовився від моїх послуг. Мої тренувальні методики здавалися йому занадто жорсткими,і він вирішив, як я висловлююся, зайнятися пляжним боксом. Думаю, це не пішлойому на користь. Його показники помітно погіршилися".

Прокоментував фахівець і думку про низьку дисципліну кубинських бійців:"Є така справа. Латиноамериканці вже давно довели, що ставляться до життянабагато простіше. Вони не настільки цілеспрямовані. Домігшись успіху, відразу радуютьсявід всієї душі, як діти малі, і надміру розслаблюються. Їм вадко вдаєтьсязавершити свято з приводу перемоги й зануритися в робочі будні", - уважаєтренер.

За тривалість кар'єри Віталія Здунек поки не переживає: "Якщо невиникне проблем зі здоров'ям, то мінімум два, а те й три роки", -упевнений він.

Торкнувся тренер і питання про бажання Віталія поборотися з віковимибоксерами, особливо з Ленноксом Льюїсом: "А що робити, якщо за океаномсьогодні вистачає колишніх чемпіонів, які, незважаючи на вік, як і ранішезбирають публіку. А в Льюїса перед Віталієм залишається старий боржок. Вінпообіцяв Віталію на ринзі, що після бою в Лос-Анджелесі надасть йому можливістьреваншу".

Щодо ж етичності звернень Кличка до пенсіонера Льюїсу Здунек відзначив:"Сьогодні на ринзі вистачає дідків. Леннокс напевно з повагою поставивсядо того, що після поразки в бою з ним Кличко виграв пояс у двобої з КоріСандерсом. А потім відмінно виявив себе в бою з Денні Вільямсом. В останньому поєдинкувін покарав Семюеля Пітера", - нагадав він.

"І цілком імовірно, що через певний час Льюїс прийме виклик. Принаймні,він обіцяв Віталію реванш", - запевняє фахівець.

Повідав тренер і свій рейтинг найкращих важковаговиків світу: "Номеродин - Володимир Кличко, номер два - Віталій. Хоча, суб'єктивно кажучи, длямене, напевно, перший Віталій - я ж його тренер. За ними поставив би РусланаЧагаєва", - вважає він.


sportbox.ru
Здунек не сумнівається в першості братів Кличків

"З перспективних важковаговиків відзначив би Олександра Димитренка іДевіда Хея. Хоча, виходячи з того, що Хей показав у поєдинку з Монте Барретом,він навряд чи встояв би сьогодні проти братів Кличків", - запевняє Здунек.

Переваги Віталія Кличка очевидні для його тренера: "Він довів, що єстабільним боксером. А в бою з Пітером підтвердив це".

Разом з тим Валуєва і Повєткіна фахівець також не залишив без уваги:"У бою з Евандером Холіфілдом Валуєв показав, що в нього є серйозні проблеми.Однак і його, і Повєткіна я б включив у десятку найкращих супертяжів світу",- сказав Здунек.

Нагадаємо, що найближчий бій підопічний Фріца Здунека українець ВіталійКличко проведе проти кубинця Хуана Карлоса Гомеса 21 березня в Штуттгарті. Накону буде стояти Чемпіонський пояс WBC, що належить українцеві. Телетрансляціядвобою пройде на каналі Інтер, текстову забезпечить портал uaSport.net.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK