Заради отримання кредиту влада Києва дала в заставу 157 будинків

Заради отримання кредиту влада Києва дала в заставу 157 будинків
Фото Тараса Бондаренка

Як пише видання, вчора депутати Київради 92 голосами прийняли рішення залучити кредит в 1,2 млрд. грн. терміном на два роки для оплати боргів ЖКГ.

Головне фінансове управління КМДА повинно буде взяти його у банку Хрещатик, контроль над яким київська влада втратили ще в 2006 році. Кредит піде на відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію АЕК Київенерго та вирішення інших нагальних проблем Києва.

У заставу кредиту депутати вирішили віддати 157 об'єктів права комунальної власності територіальної громади Києва в розмірі, достатньому для забезпечення позики, виходячи з оціночної вартості майна.

Секретар Київради Олесь Довгий оцінив її в 1,952 млрд грн, тоді як балансову вартість - в 865 млн грн. За інформацією блоку Кличка, депутати погодилися віддати в заставу будівлі театрів, музеїв, військового комісаріату, міністерств, судів, податкових інспекцій, Служби безпеки та Генеральної прокуратури.

Газета Сегодня з'ясувала, які саме будівлі столичні депутати вирішили заставити для отримання позики. За даними газети, в список увійшли: Театр опери та балету імені Шевченка, Театр української драми імені Франка, Національний театр російської драми ім. Лесі Українки, Національна філармонія України, Національний музей історії України.

Крім того, депутати заклали Міністерство закордонних справ, Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерство праці та соціальної політики України, Міністерство фінансів України, Центральний відділ реєстрації шлюбів Києва, районний військовий комісаріат, Господарський суд Києва, управління міліції, ДАІ, СБУ, Генпрокуратура та Київенерго.

"Через борг по компенсації тарифів ми вже зіткнулися з відключенням гарячої води. Щоб тепло та гаряча вода надходили до будинків, необхідно розрахуватися з Київенерго", - заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За його словами, кредит буде погашатися в 2010-2011 роках з правом пролонгації. Депутатам Голубченко пообіцяв виключити зі списку будівлі театрів.

Нагадаємо, в Київенерго підрахували, що з 2000 року КМДА боргує підприємству 976,5 млн грн, з-через чого компанія не може сплатити за газ, куплений у НАК Нафтогаз України.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK