The New York Times: США вступили у міжнародну гонку кіберозброєння

The New York Times: США вступили у міжнародну гонку кіберозброєння
securitylab.ru

Протягом найближчого часу президент США Барак Обама повідомить про розширення п'ятирічної програми оборони від хакерських атак, затвердженої минулого року Конгресом, а також призначить спеціального співробітника адміністрації, який буде координувати роботу проекту, - пише The New York Times.

За даними американських ЗМІ, такі заходи були здійснені адміністрацією Обами у зв'язку із численними атаками на федеральні та приватні комп'ютерні системи США, багато із яких здійснюється з Китаю та Росії. Проте, як передбачається, Обама не буде афішувати кіберпотенціал США. Водночас, військові та спецслужби витрачають на цю сферу мільярди доларів.

За словами військових та співробітників розвідки, а також незалежних експертів, опитаних журналістами за останні декілька місяців, насиченість засобів кібервійни, якими володіє Вашингтон, колосально збільшилася.

Однак поки що американські військові та спецслужби не отримали широких санкцій на участь у кібервійні. Проте, багато фахівців уже неодноразово порівнювали "гонку" за першість у кіберпросторі із ядерними озброєннями, а також зазначали, що інтернет-контратака, імовірно, завдасть США чималих збитків.

Крім того, за різними прогнозами, хакерські атаки можуть стати попереджувальним пострілом або підготують ґрунт для традиційної агресії, - пише видання. Як вважають експерти аналітичного центру Center for Strategic and International Studies, Китай, Росія та ряд інших держав уже вкладають величезні гроші у розробку кіберзброї.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що у майбутньому армія США планує використовувати у бою автономних бойових роботів, яких навчать етики.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK