В очікуванні одного з найбільших за 20 років урожаю Україна показує низькі темпи експорту зерна

В очікуванні одного з найбільших за 20 років урожаю Україна показує низькі темпи експорту зерна
АР

Так, за даними аналітиків, за першу половинусерпня з України було експортовано близько 508.000 тонн зерна.

Як зазначає агентство Reuters, Україна, якаочікує в 2011 році другого за обсягом урожаю зерна за останні 20 років, плануєподвоїти експорт до 24 мільйонів тонн в сезоні 2011/12 з 12,7 мільйона сезономраніше.

Нагадаємо, що в серпні Україна поставила назовнішні ринки близько 1,4 мільйона тонн зерна, а у вересні, за прогнозомміністра АПК Миколи Присяжнюка, відвантаження збільшаться до 1,5 мільйона тонн.Міністр, однак, вважає темпи експорту занадто низькими і звинувачує в цьомуекспортні мита.

На думку чиновників МінАПК, результатомвведення мит стало зниження трейдерами закупівельних цін на зерно навнутрішньому ринку країни, скорочення продажів аграрними господарствами, що ізумовило низькі обсяги зернового експорту.

Як повідомлялося, раніше цього місяця Присяжнюксказав, що МінАПК звернулося до уряду з пропозицією негайно скасувати мита, діяяких завершиться 1 січня 2012 року, проте уряд не тільки відхилив цю пропозицію, але і заявив про можливістьпродовження мит на весь сезон 2011 / 12 років.

Раніше в НБУ заявили, що поставки зерновихнового врожаю на зовнішні ринки майже зупинилися через вихід на ці ринкиросійських конкурентів з демпінговими цінами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK