Китай може збільшити імпорт залізної руди до одного мільярда тонн на рік

Китай може збільшити імпорт залізної руди до одного мільярда тонн на рік
АР

Світові ціни на залізну руду залишатьсявисокими до введення в дію нових проектів в 2013-2015 роках, вважає генеральнийдиректор Fortescue Невілл Пауер.

Китай - найбільший у світі споживач залізноїруди, і за рахунок високого попиту в Китаї ціни на неї зросли втричі з кінця2008 року до понад $ 170 за тонну.

Бразильська Vale - лідируючий постачальникзалізної руди - розраховує на збереження високого споживання в Китаї.

"Крім Китаю, високий потенціал зростаннямають ще кілька країн з великим населенням. У країнах є ще великі прогалини вбудівництві житла та інфраструктури, що вказує на високий потенціал споживаннясталі в довгостроковій перспективі", - сказав виконавчий директор Vale зпродажу та маркетингу Жозе Карлос Мартінс під час галузевої конференції вкитайському місті Циндао.

Аналітики ж вважають, що одного попиту в Китаїнедостатньо для підтримки цін.

"Якщо Європа, припустимо, повідомитьVale, що їй потрібно на 20 відсотків менше руди в цьому місяці, цей обсяг підев Китай, .. так що Китай просто компенсує слабкість попиту в іншому місці.Ризик в тому, що якщо Китай продовжить купувати залізну руду, а ситуація вінших країнах різко погіршиться, навіть сильний попит у Китаї не втримає цінина нинішньому рівні", - сказав аналітик Macquarie Грем Трейн.

У середині лютого спотові ціни досяглиісторичного максимуму $ 193 за тонну, а з того часу знизилися майже на 11відсотків.

Ще один великий постачальник залізної руди RioTinto не отримував від китайських клієнтів прохань про перенесення поставок набільш пізній термін, повідомив журналістам в кулуарах конференції президенткомпанії з міжнародного бізнесу Алан Девіс.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK