У Тихому океані створено новий заповідник для акул

Ця країна в Тихому океані має намір такожзаборонити торгівлю акулячими продуктами та комерційний вилов акул у своїхтериторіальних водах.

Економіка цієї держави із населенням лише 68тисяч чоловік цілком залежить від туризму. Маршаллові острови користуютьсявеликою популярністю серед любителів підводного плавання.

Акули їхні близькі родичі скати знаходятьсяпід постійною загрозою вимирання через інтенсивне рибальство і втратуприродного середовища проживання.

Близько третини видів океанічних акул внесено доЧервоної книги - міжнародно визнаний список рідкісних та зникаючих видів.

"Прийнявши закон про захист акул, мизробили найважливіший крок до збереження цих істот, які настільки важливі длянашої культури, навколишнього середовища та економіки, - заявив сенатор Тоні деБрум, який є одним із авторів законопроекту, затвердженого парламентомМаршаллових островів. - Наша країна невелика, але у наших водах відтеперрозташовуватиметься найбільший у світі заповідник акул".

Площа заказника буде приблизно дорівнюватиплощі Індонезії та у вісім разів перевищувати територію Британії.

Він збільшить акваторію світового океану, уякій акули перебувають під захистом закону, із 2,7 млн ​​кв. км до 4,6 млн кв.км.

Новий закон забороняє використання певнихвидів снастей у водах Маршаллових островів і вводить систему великих штрафів аждо 200 тисяч фунтів стерлінгів.

Маршаллові острови наслідували приклад іншої тихоокеанськоїкраїни, Палау, яка два роки тому створила у своїх водах найбільший у світіакулячий заказник. За нею пішли й інші країни, у тому числі Багамські острови.

У вересні група з восьми країн, у тому числіМексика, Гондурас, Мальдівські острови і Північні Маріанські острови, підписаладекларацію про сприяння заходам з охорони акул у всьому світі.

Через порівняно низькі темпи розмноження акулиособливо вразливі в умовах промислового або випадкового вилову.

Заходи з охорони акул можуть також сприятизагальному біологічному розмаїттю світового океану, оскільки вони вводятьобмеження на право видобутку у риболовецькій промисловості.

Однак залишається не зовсім ясним, чи зможутьтакі країни як Палау та Маршаллові острови забезпечити належне спостереження затакими величезними акваторіями.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK