Стали відомі подробиці договору України з Shell

Частка держави при розподілі прибуткової вуглеводневої продукції, яка видобуватиметься в межах угоди про розподіл продукції (УРП) з Shell і Надра Юзівська на Юзівській ділянці (Харківська і Донецька обл.) становитиме 31-60%.
Стали відомі подробиці договору України з Shell
Reuters

Такі числа закладені в проект договору, якийбув оприлюднений депутатом Харківської облради від Батьківщини Іваном Варченком.

Згідно з документом, частка держави буде змінюватисязалежно від витрат на видобуток вуглеводнів у минулому періоді.

За підписання договору Shell і Надра Юзівськаперерахують до бюджету бонус у розмірі $25 млн, при початку першої розробки -ще $50 млн, отриманні першого газу - ще $25 млн, а при досягненні піковогорівня видобутку - $100 млн.

За отримання спеціальної ліцензії накористування надрами інвестори заплатять державі $4 млн, а за інформацію щододілянок - $5 млн.

Більше того, інвесторам доведеться щорічно здійснюватисоціальні вкладення обсягом $2 млн, а після початку першої розробки - $3 млн,або 0,5% річного бюджету.

Також Shell і Надра Юзівська зобов'язаніщорічно направляти $1,2 млн на підготовку персоналу бурових і спонсоруватицільові програми досліджень в одному з українських університетів на $0,3 млн. Інвесторивкладатимуть по $2 млн протягом трьох років на організацію Українськогоінституту газу нетрадиційних джерел.

Нагадаємо, 24 січня в Давосі за участюПрезидента Віктора Януковича було підписано угоду між компанією Shell і НадраЮзівська про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівськійділянці в Харківській і Донецькій областях.

Глава української держави повідомив, щопідписання цієї угоди вигідне Україні, оскільки це інвестиції, за рахунок якихУкраїна буде збільшувати власний видобуток газу, і як наслідок - підніматирівень економіки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK