Названо найкращі міста для життя в Україні

Рейтинг 50 кращих міст для життя в Україні склав журнал Фокус, який у своєму рейтингу віддав першу сходинку Вінниці. За нею слідом ідуть Київ, Івано-Франківськ та Чернівці. Першу п’ятірку кращих для життя українських міст замикає Львів.
Названо найкращі міста для життя в Україні
Корреспондент.net

Згідно зповідомленням журналу, Фокус оцінював міста за 14 різними критеріями. Цікаво,що за жодним з них лідеру рейтингу, Вінниці, не вдалося набрати максимальнийбал, проте все ж за більшістю з критеріїв місто показало високі результати -вище середнього або близькі до максимального балу.

Так, у Вінниціпорівняно високий приріст населення за рахунок перевищення народжуваності надсмертністю. При цьому відтоку населення за рахунок міграції практично немає. Умісті також високий рівень ділової активності і, як наслідок, низький рівеньбезробіття серед працездатного населення.

Крім того, у цьомумісті середні показники за критеріями екології та вартості нерухомості, але цене завадило місту обігнати у рейтингу столицю. У Києва за цими показникамирезультати виявилися гіршими.

Друге місцерейтингу 50 найкращих міст для життя в Україні зайняв Київ. Маючи у своємурозпорядженні найбільший міський бюджет - у перерахунку на одного жителя, -високу середню зарплату, один з найнижчих рівнів безробіття в Україні, високіпоказники ділової активності, інфраструктуру та туристичну привабливість,столиця все ж не може похвалитися сприятливою екологічною ситуацією.

Журнал пояснює,що вартість нерухомості тут одна з найвищих в Україні. Погані показники у Києваі за рівнем злочинності. За минулий рік тут було зареєстровано 120,8 злочинів зрозрахунку на 10 тис. жителів.

На третьому місцірейтингу видання - Івано-Франківськ, який у рейтингу Фокуса традиційно займаєвисокі місця. Саме у цьому місті найнижчий рівень злочинності і найвищийпоказник із забезпечення медичними послугами. Також Івано-Франківськ буввідзначений найвищим балом за екологічну ситуацію у місті.

У Чернівцях, якийрозташувався на четвертому рядку рейтингу, сприятлива міграційна картина,інфраструктура і забезпеченість медичними послугами. Однак тут дуже високавартість нерухомості при порівняно скромній середній заробітній платі.

Як зазначаєФокус, Львів, який замикає першу п’ятірку рейтингу, традиційно показав високірезультати за критеріями Ділова активність, Культура, Вища освіта,Інфраструктура та Рівень забезпечення медичними послугами. За критеріємТуристична привабливість Львів ділить першу сходинку з Києвом, будучи одним знайбільш бажаних місць для відвідування в Україні.

При підготовцірейтингу Фокус використовував такі критерії оцінки міста: динаміка чисельностінаселення; рівень злочинності; витрати міського бюджету на одного мешканця;середні доходи населення; рівень зайнятості та безробіття; можливість отриманнявищої освіти; рівень ділової активності; міську інфраструктуру; рівеньзабезпечення культурних потреб; рівень цін на комунальні послуги; рівеньзабезпеченості медичними послугами; екологічний стан міста; туристичнупривабливість та інші параметри.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK