ЄС пропонував Україні на модернізацію виробництва всього мільярд євро - Азаров

Європейський союз пропонував виділити Україні 1 млрд євро за сім років для модернізації виробництва, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі Шустер Live на телеканалі Інтер.
ЄС пропонував Україні на модернізацію виробництва всього мільярд євро - Азаров
АР

 

"Пану Фюле (Штефан Фюле, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства - ред.) потрібно познайомитися з цими розрахунками, які зробили наші провідні економісти... приблизно від 150 до 165 млрд євро за найскромнішими підрахунками. Ми звернулися до наших європейських партнерів і попросили їх надати нам допомогу з точки зору надання нам фінансової допомоги... Ті переговори, які ми вели, вони звелися до однієї цифри - один млрд євро протягом семи років", - заявив Азаров.

При цьому сам Штефан Фюле під час останнього інтвервью в Брюсселі заявив, що Києву було "чітко сказано", що після підписання Угоди про асоціацію фінансова допомога Україні буде збільшена. "Нас важко звинувачувати в недостатній увазі до потреб українців", - переконаний він.

"Нам не потрібно сигналізувати про нашу фінансовупідтримку. Ми надали Україні з 1991 року і до сьогодні 3,3 млрд. євро, як грантів. На додаток до цього Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції та розвитку надавали кредити на суму 10.5 млрд. євро. І я не кажу про держави-члени, які надавали як гранти, так і кредити Україні", - розповів єврокомісар.

Нагадаємо, позавчора Кабінет міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до підписання УА з Євросоюзом, а також прийняв розпорядження, згідно з яким уряд ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації. Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що вважає таке рішення єдино можливим. Офіційною причиною було названо погіршення торгово-економічних відносин з країнами СНД.

Рішення української влади розчарувало Захід. В інтерв'ю польським ЗМІ колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський, який очолює наглядову місію Європарламенту в Україні, сказав, що угодуз ЄС на саміті "Східного партнерства" наприкінці листопада не підпишуть, а комісар Євросоюзу з питань розширення Штефан Фюле скасував візит до України. Сполучені Штати, які підтримували зближення Києва і Брюсселя, також висловили своє співчуття щодо цього.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK