На честь Януковича назвуть одну з площ Спітака

На честь Януковича назвуть одну з площ Спітака
АР

"У Вірменії пам'ятають ту допомогу, яку Ви надали потерпілим людям від жахливого землетрусу, а особливо - найбільш постраждалому місту Спітаку. Від імені вірменського народу висловлюємо Вам і всьому українському народу подяку за участь у відновленні міста після землетрусу", йдеться в листі на ім'я Януковича, на честь якого названо одну з площ міста Спітака.

У листі йде мова про те, що 20 років тому, 7 грудня 1988 року стався землетрус, що практично повністю зруйнував два міста на півночі Вірменії - Спітак і Гюмрі

Янукович тоді працював генеральним директором великого виробничого об'єднання - Донбастрансремонт, що налічує понад 30 тисяч працівників.

"Маючи величезний досвід роботи в екстремальних умовах, отриманий, зокрема, на роботах з ліквідації наслідків аварій на шахтах і в цілому в гірській промисловості, Янукович з самого початку брав активну участь у наданні допомоги постраждалим від землетрусу", пишуть у листі мешканці Спітака.

Під керівництвом Януковича, йде мова в листі, відбувалася комплектація рятувальних загонів та будівельних підрозділів, організація їх роботи на місці аварії, забезпечення робіт з ліквідації наслідків землетрусу необхідними матеріалами та механізмами.

"Сам Віктор Федорович брав активну участь у розробці та здійсненні оперативних заходів з надання необхідної допомоги людям. Ця робота була ним продовжена, коли Янукович перейшов на посаду гендиректора Донецького обласного територіального об'єднання автомобільного транспорту, а потім - заступника голови Донецької обласної державної адміністрації", повідомляється в листі.

Крім того, Януковича запросили на заходи в пам'ять про ці трагічні події, які відбуватимуться з 5 по 8 грудня в Єревані та Спітаку.

Спітакський землетрус - катастрофічний землетрус (магнітудою 7,2), що відбувся 7 грудня 1988 року в 11:41 за московським часом на північному заході Вірменії.

Було повністю зруйновано місто Спітак та 58 сіл, частково зруйновані міста Ленінакан, Степанаван, Кіровакан і ще понад 300 населених пунктів. Загинули десятки тисяч осіб, 514 тисяч осіб залишилися без домівок. Загалом, землетрус охопив близько 40% території Вірменії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK