Нафтогаз вимагає терміново відновити постачання газу за всіма транзитними напрямками

Нафтогаз вимагає терміново відновити постачання газу за всіма транзитними напрямками
moles.ee

Зокрема Нафтогаз нагадав, що 12 січня Газпром зробив заяву про готовність провести експеримент з відновлення подачі газу в ГТС України з метою відновлення його транзиту в країни Європи.

Також компанія повідомила, що 13 січня в 00:58 в ДК Укртрансгаз надійшла факсограмма від Газпрому, в якій повідомлялося про відновлення постачання газу з 9:00 цього ж дня через ГВС Суджа (діаметр 1400) в обсязі 76,6 млн. кубометрів на добу. Передачу газу пропонувалося здійснювати для споживачів Балканського регіону та Молдови через ГВС Орлівка.

"НАК Нафтогаз України заявляє, що ці обсяги та напрямки не були своєчасно погоджені між двома операторами суміжних газотранспортних систем. Це грубо суперечить встановленій практиці надійного функціонування транзитних газопроводів", - зазначено в повідомленні компанії.

Нафтогаз вважає, що з метою забезпечення стабільного транзиту газу ГТС України сторонам необхідно оновити та оформити документи, які чітко регламентують технічну і технологічну взаємодію роботи суміжних газотранспортних систем і погоджену роботу диспетчерських підрозділів сторін.

Це дасть можливість здійснювати прийом газу на російсько-українському кордоні, його надійне транспортування і гарантовану передачу європейським споживачам, резюмували в Нафтогазі.

Нагадаємо, вчора Олексій Міллер заявив, що весь обсяг газу, який Газпром буде направляти через Україну, на 100% повинен виходити на західні кордони України для європейських споживачів. "У випадку несанкціонованого відбору газу ми будемо зменшувати обсяг постачання на обсяг, украдений за добу. Таку позицію російської сторони було доведено до Комісії європейських співтовариств", - заявив голова Газпрому.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK