Симоненко вимагає притягти Ющенка до кримінальної відповідальності

Симоненко вимагає притягти Ющенка до кримінальної відповідальності
ya2008.com.ua

"Ми (фракція Компартії України) вимагаємо розпочати процес відсторонення президента Ющенка від влади і притягнення його до кримінальної відповідальності. Головного провокатора конфлікту (газового) - корумпованого Президента Ющенка - слід негайно відсторонити від процесу переговорів, а його вплив на ситуацію необхідно звести до нуля", - заявив Симоненко у вівторок із парламентської трибуни під час спеціального засідання парламенту.

При цьому лідер фракції КПУ виступив з ініціативою створення спільної парламентсько-урядової комісії з метою врегулювання на взаємовигідних умовах економічних і енергетичних відносин з Росією, зокрема, щодо формування ціни на газ і його транзиту в Європу.

При цьому Симоненко зазначив, що цій комісії необхідно надати надзвичайні повноваження.

"Верховна Рада має розглянути питання про кримінальну відповідальність Ющенка і його бізнес-родини за спекулятивні махінації на газовому ринку і зловживання посадою Президента з метою отримання доходів", - підкреслив він.

Говорячи про заходи, які Компартія пропонує для стабілізації ситуації в енергетичній сфері, Симоненко зазначив, що необхідно терміново розробити загальнодержавну програму з енергетичної безпеки, а також прийняти закон про націоналізацію облгазів.

Нагадаємо, 12 січня КПУ розповсюдила відкритий лист на адресу Ющенка, в якому закликає главу держави добровільно піти у відставку. Серед іншого, в листі комуністи вкотре звинувачують Ющенка у незаконних газових угодах.

Раніше Компартія виступила за розгляд Радою 13 січня створення парламентсько-урядової комісії для врегулювання відносин з Росією.

Народний депутат від КПУ Леонід Грач заявляє, що газовий конфлікт, що виник між Україною і Росією, "є історичною ганьбою для країни".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK