Тимошенко виступає за проведення саміту з газової проблеми в нейтральній країні

Тимошенко виступає за проведення саміту з газової проблеми в нейтральній країні
www.tymoshenko.com.ua

Про це український прем'єр заявила в середу ввечері, 14 січня, у Києві на зустрічі з прем'єром Болгарії Сергієм Станішевим. 

Зі слів Тимошенко, українська сторона цілком і повністю підтримує пропозицію прем'єра Чехії Мірека Тополанека про те, щоб провести саміт, причому на вищому рівні, з тими країнами, які не беруть участі в цій ситуації. 

Єдиним побажанням є, щоб цей саміт був проведений у столиці тієї країни, яка не залучена у конфлікт, - наголосила прем'єр. 

Також вона зазначила, що на такому саміті Україна готова надати всі необхідні документи, які підтверджують, що Україна є таким само заручником ситуації, як і європейські країни. 

Також Тимошенко повідомила, що планує провести телефонну розмову з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним для того, щоб обговорити ситуацію, яка склалася, а також можливість проведення особистої зустрічі. 

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко розраховує, що в ході її телефонної розмови з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним буде визначений подальший хід переговорів щодо постачання газу в Україну в 2009 році. 

Раніше повідомлялося, що Президент України Віктор Ющенко вважає доцільною ідею проведення тристороннього саміту глав держав і урядів у форматі Україна - Росія - країни ЄС, які споживають імпортований російський газ. Однак Ющенко переконаний, оскільки Російська Федерація є країною - учасником газового конфлікту, вона не може проводити такого роду саміт на своїй території. 

Як повідомлялося, президент Росії Дмитро Медведєв пропонує 17 січня провести в Москві саміт країн-споживачів і транзитерів російського газу.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK