У Чернігові злодії вкрали банкомат, але не взяли жодної гривні

У Чернігові злодії вкрали банкомат, але не взяли жодної гривні
Reuters

Як повідомили в міському відділі міліції, на момент зникнення в банкоматі залишалося більше 37 тисяч гривень.

Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце злочину, виявила розбите скло у дверях будинку, через яке зловмисники відкрили засуви. Банкомат стояв при вході в приміщення і не прикріплювався до підлоги.

Під час ретельного огляду прилеглої території оперативники побачили сліди саней, які вели до нелюдного місця в районі однієї із сусідніх вулиць.

Пізніше банкомат в ушкодженому стані знайшли на полі, біля майданчика, де комунальники вивантажують зібраний в місті сніг. Фахівці банку констатували відсутність в апараті однієї із касет (як з'ясувалося згодом, валютної).

За однією із версій слідства, зловмисники обрали саме той момент, коли охорона почала обхід території і покинула будівлю. Вони розбили скло, проникли крізь двері і винесли 450-кілограмовий банкомат. Завантажили його на сани і спустилися з гори на пустир.

Як зазначили в міліції, ймовірно, злодії сподівалися розбагатіти валютою, тому й не стали відкривати відсік для гривень, а може просто все переплутали. Тому всі гроші, які були в банкоматі, так і залишилися в ньому до приходу міліції.

Слідчо-оперативна група передала пошкоджений банкомат законним власникам. За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 194 ККУ умисне знищення або псування чужого майна. Слідство у справі триває.

Нагадаємо, в грудні минулого року один з українських банків повідомив про спробу чотирьох юнаків зламати сейф банкомату. У липні 2008-го у Рівному з двох банкоматів біля відділення міліції вкрали півмільйона гривень. А раніше, в січні, в Полтаві гроші з банкомату намагався вкрасти працівник того ж банку - його арештували за крадіжку 150 тисяч гривень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK