У Львові розпочався безстроковий пікет проти газової політики Росії

У Львові розпочався безстроковий пікет проти газової політики Росії
zik.com.ua

"Ми вирішили влаштувати наметове містечко біля консульства на знак протесту проти політики Росії в газовій сфері щодо України і Європи та припинимо його тільки тоді, коли Росія втихомирить свої імперські амбіції і припинить шантаж України", - сказав координатор акції Андрій Корнат.

За його словами, 15 громадських молодіжних організацій Львова вирішили провести таку акцію, щоб висловити своє ставлення до політики, яку проводить керівництво Росії стосовно України, і організували громадський комітет Українська дія.

Молоді люди вже встановили декілька наметів і збираються там жити цілодобово в рамках проведення акції.

Корнат сказав, що під час безстрокового пікету заплановано як політичні акції, так і артистичні, які присвячено темі газового конфлікту між Росією та Україною.

Крім того, Генконсул РФ у Львові Євген Гузєєв заявив, що направить листа до МЗС України із проханням навести порядок навколо території консульства. Він зазначив, що пікети заважають консульству обслуговувати громадян Росії та України, які приходять до них на прийом.

Гузєєв додав, що люди, які приходять під консульство зі словами "ганьба", не хочуть діалогу. "Їх не цікавить ні наша позиція, ні наша думка, такі люди приходять із переконанням, що вони мають рацію і мають право щось вимагати від нас. Позиція Росії ясна і чітка. Ми виступаємо за те, щоб Росія та Україна разом постачали газ в Європу, щоб був газ і в Україні, і хотіли б, щоб між нами було нормальне співробітництво ", - повідомив він.

Генконсул додав, що його не дивують пікети ультрарадикальних партій, які таким чином просто хочуть зайвий раз попіаритися.

Водночас, управління у справах сім'ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації просить громадські та політичні організації не глумитися над державною символікою інших країн.

"Управління у справах сім'ї та молоді з повагою ставиться до відчуття патріотизму членів громадських або політичних організацій Львівської області. Однак, глибоке занепокоєння викликає та методика, за допомогою якої члени окремих організацій демонструють цей патріотизм. Образа державних символів не додає честі громадянам європейської держави", - зазначив начальник управління у справах сім'ї та молоді Львівської ОДА Андрій Рожнятівський.

Як повідомлялося, державний прапор Росії спалили в четвер учасники пікету біля стін Генерального консульства Російської Федерації у Львові.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK