Вінський: Наша відповідь кризі - це реформи

Вінський: Наша відповідь кризі - це реформи
24.ua

Про це заявив міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський.

"Наша відповідь кризі - це реформи: не формальні, а справжні, по суті, - сказав міністр. - Я попереджаю: всі бажаючі саботувати реформи опиняться на узбіччі процесу. Ми не дозволимо зупиняти процес реформування, тому що сьогодні реформи - це не примха, а реальна форма розвитку інфраструктури держави ".

Глава Мінтрансу підкреслив, що зараз напрацьована чітка стратегія реформування залізничного транспорту, управління у морській галузі, в авіації, дорожньому господарстві, галузі зв'язку, змінено підходи до управління підгалузями.

"Для мене це була принципова позиція, адже до цього часу в низці галузей управління відбувалося без будь-якої логіки. Тому ми прийняли чітке рішення: формувати в кожній галузі адміністрації, - не тільки трансформувати назву, а змінювати суть роботи, - сказав Вінський. - Тобто, в кожній галузі має бути міні-міністерство, яке займається політикою в своїй сфері і має реальні механізми впровадження цієї політики ".

"Зараз реформи потрібно рухати вперед. Реформування галузі - це протидія кризі", - зазначив міністр транспорту і зв'язку.

Нагадаємо, 21 січня лідер депутатської фракції Блоку Литвина у Верховній Раді Ігор Шаров підписав звернення на адресу першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова, в якому звернув увагу на ситуацію в Укрзалізниці та Мінтрансзв'язку.

У зверненні зазначається, що Мінтрансзв'язку ініціювало програму реформування залізничного транспорту, яка передбачає створення єдиного державного підприємства на 400 тисяч чоловік, що не відповідає сучасним вимогам розвитку транспорту і директивам ЄС щодо розвитку залізниць у європейському співтоваристві.

На думку експертів Східного наукового центру Транспортної академії (Дніпропетровськ), реформування залізничної галузі в умовах кризи, яка сьогодні активно обговорюється, може завдати шкоди Укрзалiзницi та призвести до соціальної напруженості. В Академії вважають, що реструктуризація залізничного транспорту в умовах кризи "призведе до заниженої оцінки основних фондів, прав користування землею та статутного капіталу, що, у свою чергу, спричинить істотне зниження величини амортизаційних відрахувань як основного джерела інвестицій в розвиток галузі".

Як повідомлялося 23 січня, Укрзалізниця прийняла рішення щомісячно підвищувати ціни за проїзд у приміських потягах на 3%. 26 січня Вінський повідомив, що ціни на пасажирські залізничні перевезення в 2009 році буде підвищено на 20%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK