Ющенко спонукає Тимошенко або дати грошей, або не називати армію армією

Ющенко спонукає Тимошенко або дати грошей, або не називати армію армією
Фото Миколи Лазаренка
Про це Ющенко заявив сьогодні під час робочої поїздки у Васильківський гарнізон.

Він повідомив, що фінансування, що передбачено державним бюджетом на 2009 рік, "не гідне української армії". "Я буду наполягати на виділенні додаткових сум на політику розвитку української армії", - підкреслив Президент.

Разом із тим глава держави зазначив, що задоволений роботою української армії. "Авторитет українського війська у суспільстві зростає, йому довіряють", - зауважив Ющенко.

Президент сказав, що фінансування на рівні 11,7 млрд. грн. на потреби Міноборони є критичним та недостатнім.

"Коли ми опускаємося до рівня 0,85% від ВВП фінансових ресурсів, які виділяються на українську армію, це не просто критично. Такого показника немає у жодній країні Європи", - зазначив Президент.

У зв'язку із цим він закликав уряд внести зміни до "бездарного бюджету на 2009 рік" та передбачити у ньому додаткові кошти на оборону.

"Тоді не потрібно українську армію називати армією. Це утриманці, яким необхідно виділяти відповідну квоту змісту, і не говорити, що це армія, яка буде здатна відстояти національні інтереси держави", - сказав Президент з приводу недостатнього фінансування Збройних сил у 2009 році.

Ющенко ознайомився із організацією системи протиповітряної оборони столиці України, умовами несення бойового чергування, повсякденною життєдіяльністю військовослужбовців.

У робочій поїздці Президента супроводжують міністр оборони Юрій Єхануров, начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії України Сергій Кириченко, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Іван Руснак.

Як повідомлялося, Міністерство оборони вважає, що державний бюджет на 2009 рік веде до руйнування Збройних сил.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає необґрунтованою заяву міністра оборони Юрія Єханурова про недостатнє фінансування у 2009 році Збройних сил для забезпечення ними національної безпеки.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK