Кравчук відповів Ющенкові: Танк, який не стріляє, нікому не потрібен

Кравчук відповів Ющенкові: Танк, який не стріляє, нікому не потрібен
president.gov.ua

"Я б не хотів, щоб Віктор Ющенко був підданий імпічменту, і вся його діяльність, яку він вів протягом 4 років, була перекресленою, тому що імпічмент - це нищівний удар по президентові", - заявив Кравчук на прес-конференції у середу в Києві.

"Тому я звертаюся до нього у більш гуманному режимі - піти у відставку та одночасно оголосити позачергові вибори. Це є патріотичним кроком Президента, мужнім кроком", - додав Кравчук.

При цьому він нагадав, що зважився на цей крок у 1994 році.

"Якщо б я не зробив цього тоді, побачивши, які загрози для країни, то я б не звертався до Віктора Ющенка", - підкреслив він.

При цьому Кравчук зазначив, що рішення звернутися до Президента він прийняв самостійно. Водночас він підкреслив, що це не приватна пропозиція.

"Це уже п'яте чи четверте звернення до Віктора Ющенка - двічі до нього зверталася рада старійшин із конкретними пропозиціями. Були звернення у відкритому, закритому режимі, однак Віктор Ющенко навіть не дає відповіді", - додав екс-президент.

Коментуючи заяву Ющенка, що він не має наміру подавати добровільно у відставку, Кравчук висловив думку, що дане рішення Президента спричинене як його особистими амбіціями, так і його оточенням. "Якщо Віктор Андрійович вважає, що він танк, то у мене великі сумніви: танк, який не стріляє, він нікому не потрібен", - підкреслив перший президент України.

При цьому Кравчук категорично відкинув припущення, що нібито його звернення до Ющенка якимось чином пов'язано зі штабом Блоку Юлії Тимошенко. Він нагадав, що із 2005 року завжди офіційно підтримував Партію регіонів та її лідера Віктора Януковича.

"Жодної підтримки мною Юлії Тимошенко або Віктора Ющенка не було, а у деталях, таких як НАТО, я був на стороні Ющенка", - зазначив Кравчук.

"Скажіть, будь ласка, чому раптом штаб Тимошенко так закохався у Леоніда Макаровича Кравчука? Я вам скажу, що я не потребую жодних штабів. Коли я працював завідуючим відділом ідеології у ЦК (КПСС), я писав людям, а не мені писали", - сказав він, зазначивши, що йому не потрібні спічрайтери, якими оточили себе усі його наступники на посаді Президента.

Також він відкинув, що міг стати "інструментом у руках деяких політичних сил". За словами Кравчука, звернення до Ющенка записувалося у його прес-центрі, а на телеканали його направляв прес-секретар політика.

Водночас Кравчук відмовився відповідати на запитання, які стосувалися того, хто оплатив трансляцію його звернення на українських загальнонаціональних каналах. "Ті платили, кому хотілося заплатити", - відповів Кравчук на чергове подібне запитання.

"Моя пенсія складає 18 тисяч гривень", - зізнався Кравчук. За його словами, згідно із законодавством, йому як колишньому Президенту належить державний автомобіль, держдача та пільгове лікування.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко вважає некоректним використання у виборчій кампанії політиків, які вже відіграли свою історичну роль.

Раніше Кравчук закликав Ющенка подати у відставку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK