Опитування: У другому турі виборів Яценюк перемагає Тимошенко, але поступається Януковичу

Опитування: У другому турі виборів Яценюк перемагає Тимошенко, але поступається Януковичу
president.gov.ua

Такі результати дослідження громадської думки населення України, проведеного компанією Research & Branding Group, які оприлюднено сьогодні під час засідання круглого столу в Києві.

"Лідерами президентського рейтингу є Янукович (27,9%), Юлія Тимошенко (15,6%). При цьому президентський рейтинг Януковича порівняно з лютим поточного року в квітні зріс на 4,4%. Третє місце у президентському рейтингу закріпилося за Арсенієм Яценюком (13,4%)", - повідомив за результатами дослідження директор групи компанії Research & Branding Group Едуард Золотухін.

Далі, за результатами дослідження, у президентському рейтингу розташувалися Володимир Литвин (5,5%), Петро Симоненко (3,8%), Леонід Кучма (2%) та Віктор Ющенко (1,9%).

Зокрема, як зазначають соціологи, стабільне зростання президентських рейтингів Януковича і Яценюка в листопаді 2008 року - квітні 2009 року спостерігається на південному сході країни: у Януковича - із 30,6% до 42,1%, у Яценюка - з 2,6 % до 9,4%.

За словами Золотухіна, у разі проведення другого туру президентських виборів лідер опозиції перемагає чинного прем'єр-міністра (38,4% проти 29,3%); у випадку виходу в другий тур Яценюк також перемагає Тимошенко (32,6% проти 21,8% ), але поступається Януковичу (33,7% проти 35,5%, відповідно).

Водночас, як показало опитування, сьогодні в цілому більшість населення України бачить необхідність проведення позачергових виборів Президента (62%) та у Верховну Раду (53%).

Дослідження проводилося 1-9 квітня 2009 року в усіх областях України, АР Крим методом особистого інтерв'ю. Загалом було опитано 2078 респондентів у віці від 18 років. Очікувана середня похибка вибірки становить 2,2%.

Як повідомлялося, 28,7% опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова вважають, що Президент є основним джерелом порушення прав людини.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK