У Криму затримали шахраїв, які продавали фальшиві 200-гривневі купюри по 70 грн

У Криму затримали шахраїв, які продавали фальшиві 200-гривневі купюри по 70 грн
Фото Дмитра Ніконорова / Корреспондент

Як повідомив відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС Українив Криму, були затримані двоє громадян України і громадянин Вірменії, якізбували підроблені купюри під час курортного сезону. Йдеться про банкноти номіналом 200 гривень.

"20 вересня була проведена чергова оперативна закупівляпідроблених банкнот у зловмисників, після чого троє підозрюваних булизатримані. Під час операціїбуло зафіксовано та задокументовано декілька фактів збуту ними партій фальшивихкупюр. Двоє зловмисників - громадяни України, ще один - Вірменії.Передбачуваний лідер групи раніше притягувався до кримінальної відповідальностіза аналогічні злочини", - повідомив заступник начальника кримського УБОЗДмитро Головін.

За його словами, підозрювані спробували чинити опірміліціонерам і втекти на автомобілі, але були затримані співробітникамиспецпідрозділу Сокіл. Усього в операції із затримання фігурантів було задіяноблизько п'ятдесяти співробітників кримської міліції.

"Для здійснення своєї злочинної діяльності фігурантівпридбали мобільні телефони, всі розмови вели іноземною мовою, зловмисники дотримувалися суворої конспірації", - розповівГоловін.

Повідомляється, що підроблені 200-гривневі купюри підозрюванізбували за ціною 70 грн за штуку. За попередньою інформацією, на територіюКриму фальшивомонетники ввезли фальшиві банкноти на загальну суму близько 400тисяч грн.

Правоохоронці вилучили фальшиві банкноти на суму близько 279тисяч грн, оригінальні купюри, загальна сума яких склала близько 30 тисяч грн,а також засоби зв'язку та автомобіль.

Крім того, підчас проведення обшуку за місцем проживання одного із зловмисників буловилучено обріз.

Затриманим інкримінують статтю виготовлення, зберігання,придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збутпідроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї.Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12років з конфіскацією майна.

Зараз підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасовогоутримання Сімферопольського міського управління міліції.

Нагадаємо, вліткуминулого року співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністюзатримали трьох жителів Севастополя, які організували виготовлення фальшивихдоларових купюр
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK