БЮТ передав лікарні Охматдит гроші, отримані Забзалюком

Депутати від фракції БЮТ-Батьківщина передали Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит (Київ) 3,6 млн гривень (450 тис. доларів).
БЮТ передав лікарні Охматдит гроші, отримані Забзалюком
gorod.dp.ua

Відповідна сума готівкою в гривнях була передана представникамопікунської ради центру.

Безпосередню участь в акції взяли голова фракції БЮТ-Батьківщина АндрійКожем'якін та його заступник Роман Забзалюк.

За словами Кожем'якіна, відповідні кошти були зібрані Забзалюком в рамкахблагодійної акції.

"Фракція БЮТ-Батьківщина у Верховній Раді провела спеціальну акцію зрозкриття у Верховній Раді корупційних схем, завдяки яким було сформованонезаконну більшість. Крім того, ми розкрили схему, за якою підкуповувалисянародні депутати для того, щоб сформувати цю незаконну більшість", -сказав він.

За словами Кожем'якіна, БЮТ-Батьківщина з самого початку вирішив, що зібрана вході цієї акції сума буде передана для лікування онкохворих дітей.

"Тому ми за рішенням фракції сьогодні передаємо результати цієї акції, аце 3,6 млн гривень, що еквівалентно 450 тис. доларам США", - наголосивлідер фракції.

Одна з представників опікунської ради центру зазначила, що на ці кошти будутьзакуплені 38 позицій медикаментів, необхідних для лікування дітей.

За її прогнозами, відповідну закупівлю вдасться здійснити протягом найближчоготижня.

Як повідомлялося, 8 лютого Забзалюк заявив, що провів розслідування підготовкичинною владою фальсифікацій виборів парламенту. Зокрема, за його словами, заперехід до парламентської групи Реформи заради майбутнього він отримав $ 450тис.

Депутатська група, в свою чергу, заявила, що надала йому гроші на лікування.Забзалюк відмовився повернути гроші й сказав, що розпоряджатися ними будефракція БЮТ-Батьківщина.

Водночас, лідер групи Реформи заради майбутнього Ігор Рибаков закликавЗабзалюка перерахувати всю отриману ним суму на рахунки дитячих будинків,інтернатів і лікарень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK