ВАСУ відмовився зобов'язати ЦВК встановити результати голосування в окрузі № 94

Вищий адміністративний суд України відхилив позов ВО Батьківщина, яким представники опозиції вимагали від суду визнати бездіяльність ЦВК та зобов'язати їх встановити результати у 27-ми ділянках в окрузі № 94 (Київська область).
ВАСУ відмовився зобов'язати ЦВК встановити результати голосування в окрузі № 94
АР
Відповідну постанову зачитав головний суддя Мороз В.Ф., повідомили в Батьківщині.

Як відомо, представники Батьвкіщини вимагали відмінити рішення про визнання недійсним голосування на 27-ми дільницях у 94-му окрузі (Обухів), яким були позбавлені права голосу 31 тис. громадян.

За словами адвоката, представника опозиції Ігоря Алексеєва, цим рішенням суд позбавив волевиявлення понад 30 тисяч громадян, з яких половина віддала голоси за Батьківщину.

"Цим рішенням Україна остаточно втратила правосуддя. Оскільки ми сподівалися, що ВАСУ все ж таки стане на бік верховенства права та забезпечить захист інтересів громадян", - заявив Алексеєв.

Адвокат також зазначив, що в разі перевиборів у 94-му окрузі, вони будуть стосуватися лише одномандатного округу, а результати волевиявлення громадян за партійними списками, будуть втрачені.

"Ми вважаємо, що відсоток цих голосів міг би вплинути на результати, які отримали партії", - підкреслив представник Батьківщини.

Крім того ВАСУ зобов'язав Батьківщину виплатити держави 32 гривні 19 копійок.

Як повідомлялося, окружна комісія 94 округу визнала недійсним голосування на 27 дільницях у цьому окрузі.

Голова ЦВК України Володимир Шаповал має намір ініціювати притягнення до відповідальності суддів, які визнали недійсними голосування у 27 виборчих дільницях у 94 окрузі (Київська область).
 

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK