Реклама Догляд за цуценятами німецької вівчарки

Догляд за цуценятами німецької вівчарки
Фото надане рекламодавцем

Німецька вівчарка — гарний, кмітливий і сильний собака, який може стати для вас чудовим компаньйоном. Усе, що потрібно, це забезпечити йому хороший догляд і виховання. Починати важливо в ранньому віці, коли у цуценяти формується характер, йде фаза активного росту й розвитку.

Як доглядати цуценя німецької вівчарки

Щоб цуценя виросло здоровим і слухняним, необхідно приділити час облаштуванню дому для нового члена сімʼї, утриманню та дресируванню. Догляд за цуценям вівчарки складається складається з таких обовʼязкових кроків:

  • організація відповідних умов життя;
  • моніторинг здоров'я;
  • навчання правил поведінки у приміщенні та поза ним, а також із людьми та тваринами;
  • налагодження і підтримка здорового харчування;
  • проведення регулярних гігієнічних процедур;
  • забезпечення достатньої фізичної та розумової активності.

Цуценяті необхідно зробити всі відповідні до віку щеплення (для цього ветеринарний лікар складає індивідуальний графік), а також один-два рази на рік водити до ветеринарної клініки на профілактичний огляд.

Собаки великих порід потребують підвищеної уваги до опорно-рухового апарату. Збалансований корм Royal Canin German Shepherd Puppy, розрахований спеціально на годування цуценят німецьких вівчарок віком від 2 до 15 місяців, надає додаткову підтримку кісткам і суглобам, а також чутливій травній системі. Раціон також сприяє зміцненню імунітету під час його формування.

Важливо навчити собаку відгукуватись на ім'я, виконувати базові команди. Окрім того, цуценя має знати й дотримуватися правил поведінки вдома й під час прогулянок. На період навчання приберіть небезпечні предмети, рослини, цінні речі, до яких тварина може дістатися в оселі. Також, поки цуценя переважно перебуває вдома, ви маєте нагоду лагідно привчити його до намордника, нашийника та шлейки для більш комфортної першої прогулянки в майбутньому.

Необхідні гігієнічні процедури:

  • купання (за потреби);
  • чищення вух (за потреби / за призначенням лікаря);
  • чистка зубів;
  • вичісування шерсті;
  • обрізання кігтів.

Після курсу щеплень із собакою можна гуляти на вулиці. Починати варто з частих, але коротких прогулянок, поступово доводячи загальну тривалість до двох годин на добу. Щоб захистити цуценя від бліх, кліщів, паразитів, використовують краплі для зовнішнього застосування або таблетки у комплексі зі спеціальним нашийником і репелентами (особливо якщо планується прогулянка в лісі чи полі, де ризик отримання укусу кліщів вищий). 

Профілактичні обробки від ектопаразитів проводяться щомісяця. Частота обробки від гельмінтів залежить від віку тварини (вважається, у щенят більші шанси отримати зараження, ніж у дорослих собак, через підвищену зацікавленість перших до навколишніх предметів на вулиці).

Доросла німецька вівчарка має розвинений інтелект і великий запас життєвих сил. Проте фізичне навантаження для цуценяти до 10-12 місяців має бути помірним, без подолання високих перешкод: сходів, ям, барʼєрів тощо. Водночас дресирування дуже рекомендоване з метою збереження й удосконалення службових характеристик породи.  

Для стимуляції розумової діяльності німецьким вівчаркам можна давати нюхальний килимок, рухливі іграшки та іграшки зі схованими всередині ласощами. Різноманіття іграшок також допомагає цуценяті не сумувати під час відсутності власника, запобігаючи появі стресу за довгої розлуки.

Цуценяті німецької вівчарки потрібне власне комфортне місце для відпочинку. Якщо собака живе на вулиці, подбайте про укриття від холоду, вітру, дощу й снігу. Міцна, добре облаштована будка у вольєрі, м'яка підстилка, свіжа вода, зручні миски, що не перевертаються, — базові речі, яких потребує тварина. Також не забувайте про необхідність спілкування цуценяти з іншими собаками. На першому етапі це можуть бути дорослі (не літні) спокійні тварини або інші цуценята.

Правильно доглядаючи німецьку вівчарку, ви зможете побудувати довірливі взаємини, завдяки чому собака згодом стане для вас вірним другом та компаньйоном.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK