Актуально Проблеми старту в e-commerce: як спростити запуск

Проблеми старту в e-commerce: як спростити запуск

В сучасних українських реаліях бізнес стикається із багатьма складнощами. Вони пов’язані не лише з економічними та соціальними факторами, але і з суто технічними та маркетинговими аспектами ведення бізнесу. 

Вибір ніші та бізнес-моделі 

Від моменту ідеї для бізнесу підприємцю важливо відповісти на три питання: 

  • Що ви будете продавати?

  • Звідки будете брати товар?

  • Як будете продавати? 

Отримані відповіді допоможуть зорієнтуватись, в яку сторону ви почнете рухатись. Якщо ж ви вже визначились і з нішею, і з загальним планом розвитком, що передбачає створення інтернет-магазину, перед вами постають інші задачі: як саме його розробити, щоб не витратити зайвого часу та коштів і при цьому мати гарний робочий сайт.

Технічні задачі при запуску інтернет-магазину 

Власне запуск інтернет-магазину часто стає кризовою точкою вже на стартовому етапі. Тему технічних складнощів детально і фахово освітила співзасновниця платформи для створення інтернет-магазинів Shop-Express Алла Петриченко. 

Якщо описати ситуацію дуже коротко, то проблем кілька: 

  • Складності в постановці технічного завдання. Як правило, підприємець-початківець не знає, на які технічні деталі варто звернути увагу і як саме правильно їх прописати в технічному завданні. Якщо немає досвіду, заповнити бриф від розробників буває досить складно.

  • Складності з плануванням та оцінкою витрат. Якщо задача на розробку поставлена неточно, вірогідність додаткових робіт зростає, а це тягне за собою додатковий час на узгодження та їх виконання, більше витрат і т. д. Часто такий хаотичний процес, коли постійно потрібно щось доробити і за щось доплатити, викликає у замовника обурення або бажання все покинути.

  • Проблеми з адмініструванням інтернет-магазинів. Йдеться про складності управління замовленнями та загалом процес ознайомлення з системною частиною сайту. Треба розібратись, як додати контент, як обробити замовлення, як змінити той чи інший розділ і при цьому не нашкодити іншим частинам сторінки. 

  • Складності в технічній підтримці. Створений інтернет-магазин потрібно періодично обслуговувати та оновлювати. Це тягне витрати часу та фінансів. У випадку зі звичними CMS та інтернет-магазинами індивідуальної розробки такі роботи потребуватимуть фінансових вкладень, які не кожен підприємець може собі дозволити на старті бізнесу.

Все це в комплексі означає, що вхід у сферу e-commerce ускладнюється через значні витрати та необхідність мати знання у сферах розробки та просування сайтів. Рішенням буде використання SaaS платформ для створення інтернет-магазинів. Такі сервіси звикли називати конструкторами сайтів, однак за можливостями вони практично нічим не поступаються звичним CMS. Серед кращих рішень цього класу, адаптованих під специфіку України, Shop-Express. 

Підсумки 

Отже, запуск бізнесу в електронній торгівлі непроста задача. Однак, ретельне опрацювання організаційних та фінансових аспектів допоможе визначитись із напрямком та скласти план. Не менш вагомим фактором є правильний вибір інструментів для ведення бізнесу. Оптимальна платформа для створення і запуску інтернет-магазину значно полегшить цей етап і спростить ведення бізнесу надалі. 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK