Відому британську газету може купити за 1 фунт колишній полковник КДБ

Відому британську газету може купити за 1 фунт колишній полковник КДБ
lenta.ru

Помічник підприємця Артем Артемов сказав, що Лебедєв зацікавлений у підтримці незалежних засобів масової інформації - і не тільки в Росії, але й у Великобританії, або де-небудь. За словами Артемова, Лебедєва цікавлять Times, Independent, а також Evening Standard.

49-річний Лебедєв, у минулому підполковник КДБ, був власником скандально відомого видання Московський кореспондент, закрився в минулому році після публікації про те, що готується весіллі Володимира Путіна з Аліною Кабаєвою. Разом з Михайлом Горбачовим він володіє великою часткою в опозиційній Новой газете.

Представник Лебедєва, однак, не підтвердив, що мільярдер невдовзі придбає контрольний пакет її акцій.

Про можливу купівлі Лебедєвим відомої британської газети активно пише останні два дні британська преса.

15 січня газета Guardian написала, що Лебедєв купує 76% акцій Evening Standard.

У списку 100 російських багатіїв журналу Forbes Лебедєв займає 39 місце. Його статок, за різними даними, налічує 2,5-3,1 мільярда доларів

За інформацією Guardian, Лебедєв протягом року вів таємні переговори з головою компанії Daily Mail & General Trust (DMGT), до складу якої входить група Associated Newspapers, що включає в себе The Evening Standard, лордом Розерміром.

Згідно з умовами угоди, Лебедєв отримає 76% акцій газети, тоді як у володінні Associated Newspapers залишаться 24%. Сума, яку Лебедєв заплатить за свою частку, до цього часу невідома.

Як повідомила на своєму сайті британська газета Times, Лебедєв купить Evening Standard всього за 1 фунт стерлінгів.

"Олександр Лебедєв, колишній співробітник КДБ і російський олігарх, як очікується, заплатить 1 фунт стерлінгів за лондонську Evening Standard. Це ціна двох примірників газети", повідомила Times.

На думку авторів матеріалу, настільки символічна сума має під собою кілька причин. "Символічна ціна відображає фінансову збитковість газети і пристрасне бажання власника позбутися видання, яке належало його сім'ї протягом трьох десятиліть", пише The Times.

Times: Олександр Лебедєв, колишній співробітник КДБ і російський олігарх, як очікується, заплатить 1 фунт стерлінгів за лондонську Evening Standard. Це ціна двох примірників газети

За даними газети, переговори між Лебедєвим і лордом Розермиром продовжилися, незважаючи на невдоволення останнього у зв'язку з витоком інформації про можливий продаж Evening Standard. За даними Times, вдень 15 січня представники DMGT накинулися на Лебедєва і його наближених з різкою критикою, звинувативши їх в тому, що вони влаштували галас в пресі "в незграбній спробі прискорити процес укладання угоди". Проте до вечора тон переговорів змінився, зазначає видання.

"Ми почали переговори з Олександром Лебедєвим щодо продажу Evening Standard. Угоди не досягнуто, відповідні заяви будуть пізніше ", заявив увечері 15 січня представник DMGT.

"DMGT заявила, що хотіла також розглянути кандидатури інших потенційних покупців, у тому випадку, якщо вони з'являться. Хоча зараз часу залишається не так багато, і операція з продажу очікується в понеділок", - зазначає Times.
.
Times стверджує, що лорд Розермір хоче отримати від Лебедєва гарантії того, що той справді має намір підтримувати Evening Standard, а також хоче внести ясність у питання, хто саме буде виплачувати відступні співробітникам у випадку скорочення штату.

Між тим, у Франції арбітражний суд французького міста Лілль 15 січня дозволив молодшому синові сенатора від Туви Сергія Пугачова Олександру Пугачову придбати контрольний пакет акцій популярного видання France-Soir

У даний час Evening Standard зазнає збитків у розмірі 10 мільйонів фунтів стерлінгів на рік через падіння тиражів і появи нових безкоштовних конкурентів, зокрема, газети TheLondonPaper, що належить компанії News International - власникові газети Times.

Покупка Лебедєвим Evening Standard, фактично, є для лорда Розермира способом врятувати газету, якій вже виповнилося 180 років, зазначає The Times.

У списку 100 російських багатіїв журналу Forbes Лебедєв займає 39 місце. Його статок, за різними даними, нараховує 2,5-3,1 мільярда доларів. Лебедєву також належать 28% акцій компанії Аерофлот, а також лондонський ресторан і розкішний готель в Італії.

Між тим, у Франції арбітражний суд французького міста Лілль 15 січня дозволив молодшому синові сенатора від Туви Сергія Пугачова Олександру Пугачову придбати контрольний пакет акцій популярного видання France-Soir.

Компанія Sablon International, яка належить Пугачову, якому вже належать 19,9 відсотка акцій видання, отримала право збільшити свою частку до 85 відсотків. Решта 15 відсотків збереже Жан-П'єр Брюнуа, який володіє газетою з 2006-го.

Згідно з місцевим законодавством, компанії не з країн ЄС не мають володіти часткою понад 20% акцій французьких ЗМІ. Проте суд дозволив Олександру Пугачову придбати контрольний пакет з огляду на те, що він є громадянином Франції.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK