Ізраїль готовий знову бомбувати сектор Газа

Ізраїль готовий знову бомбувати сектор Газа
Reuters
Як повідомляє Daily Telegraph, для відновлення бомбардувань Ізраїлю достатньо отримати докази доставок зброї через підземні тунелі на кордоні з Єгиптом.

За словами міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Лівні, одностороннє припинення вогню, оголошене Тель-Авів на минулому тижні не означає, що Ізраїль припинить зусилля з контролю та припинення контрабандних доставок зброї з Єгипту у Cектор Газа.

"Що стосується тунелів, нічого подібного на те, що було раніше, більше не буде. Слід усвідомити, що Ізраїль раз і назавжди залишає за собою право на військову відповідь проти тунелів", - заявила вона.

У свою чергу, палестинці зазначають, що через жорсткий контроль Ізраїлю над кордоном зі сектором Газа тунелі є єдиним способом доставки пального та товарів першої необхідності.

Знищення мережі тунелів між Газою та Єгиптом було одним із головних завдань військової операції, розпочатої 27 грудня минулого року. Ізраїльські військові стверджують, що зруйнували 150 тунелів - це більше, ніж  половина їхньої загальної кількості.

Раніше Ізраїль заявив, що цілі операції Литий свинець повністю виконані, і в односторонньому порядку припинив вогонь. ХАМАС, у свою чергу, також заявив про перемогу над ізраїльтянами та оголосив тижневе перемир'я, термін якого закінчується 25 січня.

Протягом трьох тижнів військової операції Ізраїлю у Газі загинули 1300 палестинців, поранення отримали 5500 осіб.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK