У Франції розпочався загальнонаціональний страйк

У Франції розпочався загальнонаціональний страйк
Reuters

Страйк  організували вісім найбільших французьких профспілок. По всій країні має відбутися близько 200 демонстрацій, у яких, як очікується, візьмуть участь від 1 до 2,5 мільйона осіб. Роботу шкіл та лікарень буде, швидше за все, порушено, очікуються також перебої з транспортом.

Учасники страйку вимагають від Ніколя Саркозі змінити курс: переглянути антикризову програму, збільшити фінансову підтримку підприємств, припинити скорочення державних службовців.

У відповідь Саркозі заявив, що розуміє занепокоєння французького народу. Тим не менше, він стверджує, що його уряд більше нічим не може допомогти людям, які зазнають труднощів в умовах фінансової кризи.

Нагадаємо, це вже другий загальнонаціональний страйк у Франції в цьому році. 29 січня, за підрахунками профспілок, на вулиці вийшли близько 2,5 мільйонів французів, вимагаючи захисту і підтримки в період кризи. Тоді одна з масштабних демонстрацій за останній час у Франції переросла в масові заворушення та сутички з поліцією у центрі міста.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK