Президент Ємену не піде у відставку до обрання наступника

Президент Ємену не піде у відставку до обрання наступника
АР

Проце повідомляє в неділю агентство Синьхуа з посиланням на заяву радникапрезидента.

Цьоготижня в Ємені зірвалися переговори між владою і опозицією щодо виходу зполітичної кризи відповідно до плану Ради співпраці арабських держав Перськоїзатоки (РСАДПЗ).

Дляпереговорів Салех призначив свого заступника, у відповідь єменська опозиціявідмовилася вести діалог, заявивши, що будь-які переговори без підпису президентомплану РСАДПЗ є марнуванням часу і спробою ввести в оману громадську думку.

Післяцього на адресу Салеха знову пролунали заклики залишити пост президента. У п’ятницюв столиці Ємену Сані зібралися тисячі демонстрантів з вимогою відставки Салеха.

ПланРСАДПЗ з врегулювання політичної кризи в Ємені був запропонований на початкуквітня шістьма країнами (Саудівська Аравія, Кувейт, Бахрейн, Катар, ОАЕ, Оман),що входять до РСАДПЗ.

Згідноз планом, Салех має залишити свою посаду протягом 30 днів після підписання мирноїугоди і передати владні повноваження віце-президенту в обмін на надання йому тачленам його сім’ї імунітету від судового переслідування.

Новийуряд, сформований опозицією, має провести президентські і парламентські виборипротягом наступних 60 днів. Раніше президент Салех тричі під різними приводами відмовлявсявід підписання мирного плану РСАДПЗ.

Нагадаємо,раніше Алі Абдалла Салех, що перебуває на лікуванні в Саудівській Аравії,заявляв, що має намір провести в країні президентські вибори. Однак датупроведення виборів і чи буде він сам брати в них участь, він не уточнював.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK