В Єрусалимі заарештували палестинського депутата

В Єрусалимі заарештували палестинського депутата
Reuters

Про це повідомляєагентство AFP.

Останній рік іззайвим Атун рятувався від арешту, переховуючись в єрусалимському відділенніЧервоного Хреста, куди поліцейські уриватися не наважувалися. Проте 26 вересняпереодягнуті поліцейські хитрістю виманили його до воріт офісу, схопили івідвезли у відділення.

Палестинськогоактивіста, який проживав в Єрусалимі, заарештували за те, що він залишився тамжити навіть після того, як ізраїльські власті позбавили його відповідногодозволу. Крім того, його підозрюють в "участі у діяльності руху ХАМАС вЄрусалимі".

За ту ж провинуізраїльтяни хочуть заарештувати ще двох колег Атуна, які, як до недавнього часуі він, переховуються у будівлі Червоного Хреста.

Палестинцірозглядають силове виселення арабських жителів Єрусалиму з міста небезпечнимпрецедентом, оскільки побоюються, що це відкриє шлях для масової депортаціїпалестинців у майбутньому.

Населений арабамисхідний Єрусалим був приєднаний до Ізраїлю за підсумками війни 1967 року, хочаміжнародне співтовариство анексію так і не визнало. З тих пір ізраїльські властіроблять постійні зусилля для зміни демографічної ситуації у місті на користьєврейського населення.

Ранішеізраїльтяни вже не раз заарештовували членів палестинського парламенту. Якправило, їм ставлять у провину членство в терористичній організації.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK