БЮТ: У разі перемоги Януковича Україна стане єдиною країною із судимим президентом

БЮТ: У разі перемоги Януковича Україна стане єдиною країною із судимим президентом
partyofregions.org.ua

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.

Він також просить МЗС проінформувати громадськість про законодавчі обмеження в країнах Європи щодо можливості таким особам балотуватися на посаду президента.

"Прошу також надати інформацію, які обмеження накладає законодавство, зокрема, європейських країн щодо можливості балотуватися на вищу державну посаду осіб, засуджених раніше за статтями Кримінального кодексу", - сказано у зверненні.

Пояснюючи мотиви свого звернення, Соболєв зазначив, що він хоче з'ясувати, чи не виявиться Україна у разі перемоги на виборах президента лідера Партії регіонів Віктора Януковича єдиною країною в світі, де при владі буде особа із судимостями за кримінальні злочини.

При цьому він висловив стурбованість тим, що лідери інших країн можуть відмовитися від зустрічей з Януковичем, що може призвести до міжнародної ізоляції України.

"Такий президент доведе Україну до міжнародної ізоляції. Адже лідери провідних країн просто відмовляться мати справу з таким главою нашої держави. Буде як з Кучмою, коли з ним за один стіл сідати не хотіли", - підкреслив депутат.

Крім цього, Соболєв нагадав, що в 2004 році тодішній депутат Ради Юрій Павленко вже направляв у МЗС аналогічне звернення.

При цьому тодішній глава МЗС Костянтин Грищенко відповів, що, проаналізувавши біографічні відомості керівників інших держав, МЗС не знайшло у них згадки про скоєння ними кримінальних злочинів або про погашені чи скасовані кримінальні справи проти них.

Як повідомлялося, 2 грудня Соболєв звернувся до Міністерства юстиції з проханням роз'яснити, чи має право Янукович балотуватися на посаду Президента у зв'язку з його судимостями.

У листопаді він звертався до голови Державного департаменту з виконання покарань Олександра Галінського з проханням надати інформацію про місце і час відбування Януковичем покарання за вчинення кримінальних злочинів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK