Аналітик назвав причини зростання курсу долара

Аналітик назвав причини зростання курсу долара
АР

За словами аналітика, ситуація на міжбанківському ринку цього тижня була збалансованою. Перші три дні діапазон міжбанку був на рівні 7,95-8,15, у четвер відбулося зростання котирувань долара - 8,05-8,15.

Савченко, в першу чергу, зазначив, що причиною зростання котирувань є негативна політична ситуація в країні. Крім того, в останні дні "НБУ, продає валюту лише для зобов'язань за зовнішньоекономічними контрактами українських компаній, робить це далеко не в повному обсязі заявок банків, а іноді, що зовсім дивно, і зовсім відмовляє у продажу".

"Безумовно, така поведінка регулятора викликає додатковий тиск на міжбанківський ринок, що і виражається зростанням котирувань. Як наслідок усіх цих факторів - незначна девальвація гривні", - заявив Корреспондент.net аналітик.

Водночас, він зазначив, що готівковий ринок знаходився істотно вище міжбанку, його діапазон був досить вузький - 8,15-8,25, а в регіонах - 8,20-8,35. Тут, наголосив Савченко, одним із факторів того, що готівковий ринок істотно відрізняється від міжбанку, є відхід із ринку одного великого оператора із продажу готівкової валюти.

Коментуючи можливі нові тенденції у зв'язку із появою постанови НБУ від 2 лютого, Савченко зазначив, що не постанови як такі впливатимуть на зміну курсу гривні, а ті реальні обсяги інтервенцій, з якими виходитиме на ринок регулятор, або ж повна відмова Нацбанку від задоволення заявок.

За його словами, урізування регулятором обсягів продажу вівторка та середи "штовхнуло" вгору ринок у четвер. Дії НБУ в четвер і відсутність прозорого ринку у зв'язку із аукціоном у п'ятницю - це ті ринкові фактори, які, на думку аналітика, вплинуть на девальвацію гривні.

"З іншого боку, нестабільна політична ситуація і негативне ставлення МВФ до того, що відбувається в Україні, не дають національній валюті додаткових очок до зміцнення", - додав він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK