Законність дій Черновецького при підвищенні Києвом тарифів на компослуги перевірить Генпрокуратура

Законність дій Черновецького при підвищенні Києвом тарифів на компослуги перевірить Генпрокуратура
Фото Миколи Лазаренка/ Прес-служба Президента

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Президента.

Балога зазначив, що при виданні відповідного розпорядження Черновецький порушив низку вимог законів Про житлово-комунальні послуги, Про місцеві державні адміністрації та порядок формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого Кабінетом Міністрів.

При цьому він зазначив, що розпорядження голови Київміськадміністрації не повинні призводити до погіршення умов діяльності окремих суб'єктів господарювання, а жителі столиці не повинні страждати від непродуманих і необґрунтованих дій місцевої влади.

Балога також просить Генпрокуратуру надати рішенням Черновецького правову оцінку.

На даний момент в силі залишається підвищення Київміськадміністрацією тарифів на компослуги для 9 категорій комерційних підприємств у 8,55 рази з 16 січня.

Учора, 5 лютого, повідомлялося, що Мер Києва Леонід Черновецький проігнорував Указ Президента і в четвертий раз підписав розпорядження про підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб майже у 5 разів. 

3 лютого Президент України Віктор Ющенко скасував розпорядження міського голови Києва Леоніда Черновецького про підвищення тарифів на житлокомунпослуги.

Як повідомлялося, з неділі, 1 лютого, Київ вступив у поетапне підвищення цін для населення на житлово-комунальні послуги і послуги за утримання будинків.

Нагадаємо, 20 січня Київська міська державна адміністрація підвищила тарифи на комунальні послуги для 9 категорій комерційних підприємств у 8,55 рази з 16 січня замість встановленого раніше підвищення для 11 категорій підприємств в 9,5 рази з 1 грудня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK