Виплата депозитів: НБУ підсилює контроль над банками

Виплата депозитів: НБУ підсилює контроль над банками
podrobnosti.ua

"Посилити контроль за виконанням банками своїх зобов'язань перед вкладниками за всіма типами договорів із залучення коштів у будь-якій валюті в разі настання терміну завершення зобов'язань і застосовувати адекватні заходи впливу до банків, які затримують виплату депозитів", - зазначається в розпорядженні банку.

Також в постанові звертається увага керівників банків на важливість консультування та надання допомоги клієнтам і вкладникам при виникненні проблемних питань.

Крім того, постановою пом'якшується вимоги до банків, які реорганізують.

Документом встановлюється, що для банків, реорганізованих у відповідності з постановою Про затвердження спеціального порядку здійснення заходів щодо фінансового оздоровлення банків (# 405 від 1 грудня 2008 року) на період до одного року: не застосовуються спеціальні значення економічних нормативів, які встановлені для спеціалізованих ощадних банків .

При цьому за такими банками може бути прийнято рішення щодо зменшення нормативу обов'язкового резервування за коштами в іноземній валюті.

Крім того, згідно документу, не застосовуються заходи впливу за порушення економічних нормативів до банку-правонаступника, загальні активи якого в результаті реорганізації шляхом злиття або приєднання збільшилися не менше ніж на 20%.

Постановою також передбачається можливість пролонгації терміну дії кредитів рефінансування на підставі обґрунтованого звернення банку-правонаступника.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK