UBS погодився виплатити США $ 780 млн

UBS погодився виплатити США $ 780 млн
Reuters

"Ми беремо на себе повну відповідальність за сумнівні дії", - заявив представник банку Пітер Курер. Він додав, що право клієнтів на конфіденційність не має на увазі виконання в тому випадку, якщо клієнти ним зловживають і використовують фінансовий інститут для приховування доходів.

Нагадаємо, 19 червня 2008 р. колишній банкір UBS Бредлі Беркенфелд зізнався суду у Флориді, що співробітники банку допомагали заможним клієнтам із США приховувати свої активи від податківців шляхом реєстрації фіктивних структур, яким приписують володіння незадекларованими коштами.

За законами США, громадяни повинні надавати в податкову службу дані про всі іноземні рахунки, що перевищують 10 тис доларів. Порушникам загрожує штраф до 50% суми на незареєстрованому рахунку.

Швейцарський банк UBS AG, що є однією з найбільших фінансових компаній у світі, діє на території 50 країн світу. Чисті збитки банку за підсумками 2008 р. зросли у 3,8 рази - до 19,7 млрд швейцарських франків (13,09 млрд євро). За підсумками 2007 року чисті збитки банку становили 5,25 млрд швейцарських франків (3,49 млрд євро).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK