Ринки: Укрнафта знижує ринок

Ринки: Укрнафта знижує ринок
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) упав на 0.31%, досягши рівня у 20,25 пунктів. Водночас, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС упав на 0,92% - до рівня 223,88 пункту.

Торги сьогодні проходять досить нерівно, оскільки акції, що пройшли корекцію вчора, знову падають, виняток становлять лише цінні папери емітентів, які із запізненням коректуюються після падіння, що тривало у вівторок і середу.

Крім того, на загальний настрій ринку тисне значне зниження провідних світових майданчиків. Російські та європейські індекси знижуються більш ніж на 3% на тлі страху перед рецесією, що поглиблюється, і вийти з якої не допомагає навіть план порятунку, який прийнято у США.

Додатковим негативом на ринку виступає різка девальвація національної валюти, що триває кілька днів поспіль.

Найбільше зниження сьогодні за такими акціями: ВАТ Турбоатом (ПФТС: TATM) (-53.49%), ВАТ Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (-8.11%), ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) (-- 4.84%).

Основну активність було зосереджено навколо цінних паперів Укрнафти (ПФТС: UNAF), які в підсумку знизилися на 6.21% у 8 угодах загальним обсягом 243.25 тис. грн. Падіння вартості даного емітента, на думку начальника аналітичного відділу КУА ТАСК Андрія Шевчишина, лежить в області очікування проблем в НАК Нафтогазі за фактом неплатежів з боку українських споживачів.

"Традиційно в таких випадках ринок очікує зниження грошового потоку Укрнафти для покриття боргів материнської компанії, що і призводить до продажів паперів", - зазначає експерт.

"Підтягтися" сьогодні вдалося наступним емітентам: ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) (9.76%), ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) (4.82%), Донбасенерго (ПФТС: DOEN) (4.71%).

Аналітики Foyil Securities вважають, що сьогодні на біржі ПФТС не варто очікувати високої активності або волатильності, оскільки ринок, імовірно, відпочиватиме після активних продажів, що мали місце у вівторок і середу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK