Мінфін продав держоблігацій ще на 366 млн. грн.

Мінфін продав держоблігацій ще на 366 млн. грн.
newsru.ua

Таким чином, як повідомило Мінфін у п'ятницю, ставка розміщення ОВДП із погашенням 6 листопада 2013 року склала традиційні для останніх аукціонів і довгих облігацій 15,6% річних.

При цьому інші два випуски облігацій із погашенням через 24 та 36 місяців, які пропонували з тією самою прибутковістю 15,6% річних знову попиту не знайшли.

Варто зазначити, що така пропозиція ОВДП на аукціоні, як і в понеділок 16 лютого, суперечить плану-графіку Мінфіну на перше півріччя, який він оприлюднив тиждень тому.

Відповідно до нього, у лютому-березні міністерство мало намір продавати облігації з погашенням від трьох місяців до трьох років, і лише із квітня додати до них 5-ти, 7-ми та 10-річні облігації, які б пропонувалися раз на місяць.

При цьому аукціони повинні були проводити раз на тиждень -щопонеділка. Водночас в.о.міністра фінансів Ігор Уманський повідомив 18 лютого, що Мінфін допускає проведення аукціонів двічі на тиждень.

Міністерство уже призначило наступний аукціон на понеділок, 23 лютого. На ньому будуть запропоновані ОВДП із погашенням 7 жовтня 2009 року та 7 березня 2012 року.

На думку учасників ринку, банк-покупець придбані у четвер облігації найближчим часом продасть або закладе під рефінансування НБУ, оскільки ринковий попит на ОВДП з такими параметрами на даний час відсутній.

Між тим, Мінфіну на початку цього року вдалося провести лише два результативних аукціони із продажу коротких облігацій з погашенням через 56-77 днів на 176,4 млн. грн.

Із тих пір ставки залишалися незмінними - від 20% річних за найкоротшим ОВДП до 15-15,6% річних з довгих паперів, але облігації попиту не знаходили, тому що на вторинному ринку ставки із ОВДП, як і раніше, істотно перевищують ставки на первинному ринку , досягаючи 30% річних і вище.

Нарешті, лише 16 лютого Мінфін несподівано продав п'ятирічні облігації на 1,04 млрд. грн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK