Прокуратура Києва вимагає скасувати підвищення тарифів ЖКГ у столиці

Прокуратура Києва вимагає скасувати підвищення тарифів ЖКГ у столиці
kharkovforum.com
Як повідомили в прокуратурі Києва, перевірка розпоряджень КМДА від 30 січня 2009 року № № 95, 96, 97 про підвищені тарифи на теплову енергію та комунальні послуги показала, що цими розпорядженнями встановлені тарифи, які застосовуються для категорій малозабезпечених верств.

При цьому в прокуратурі підкреслили, що розпорядження фактично повторюють надані державою соціальні гарантії для громадян, рівень доходу яких недостатній для оплати таких послуг.

У прокуратурі зазначили, що таким чином, прийняті рішення суперечать чинному законодавству,

Крім цього, прокуратура вказує на пряме порушення вимог Закону України Про житлово-комунальні послуги, постанови Кабміну від 12.07.06 р. № 959, п.95 постанови від 10.07.06 р. № 955 та пп. 2-4, 6 Наказу Мінекономіки № 67 від 07.03.07 р., так як розпорядженнями КМДА встановлено тарифи на послуги з централізованого опалення і постачання гарячою водою без узгодження з Держінспекцією з контролю за цінами у місті Києві,

Також, зазначені розпорядження не тільки зареєстровано й опубліковано з порушенням місячного терміну для прийняття від громадян зауважень і пропозицій до них, але й не узгоджено з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва в місті Києві. А це, як зазначили в прокуратурі, суперечить вимогам ст. 9, 21 Закону України Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

Нагадаємо, 18 лютого Шевченківський райсуд Києва скасував розпорядження голови Київської міськадміністрації Леоніда Черновецького про підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства.

З 1 лютого у Києві почалося поетапне підвищення комунальних тарифів для населення.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK