Кабмін звернув увагу на проблеми автоперевізників

Кабмін звернув увагу на проблеми автоперевізників
Reuters

За словами міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського, введення тарифу є серйозним актом державного регулювання економіки, але в поточній ситуації вона необхідна, оскільки через демпінгову політику окремих великих перевізників під загрозою знаходиться робота цілої галузі.

Відповідно до проекту постанови, яку схвалили міністри, розмір тарифу залежатиме від ціни на паливо і вантажопідйомності автотранспорту.

Водночас прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Мінтрансу, Державної податкової адміністрації та іншим зацікавленим відомствам при оформленні тексту постанови внести туди механізм відповідальності за здійснення перевезень нижче даного тарифу.

Крім того, Кабмін має намір запропонувати Верховній Раді дозволити підприємцям-фізичним особам, які здійснюють автомобільні перевезення сплачувати транспортний збір поквартально.

За словами Вінського, цей документ у разі його ухвалення парламентом дозволить розділити одноразовий платіж транспортного збору фізособами-автоперевізниками на чотири частини і сплачувати його, таким чином, щоквартально, що знизить фінансове навантаження на підприємців в умовах економічної кризи.

Також уряд має намір запропонувати Верховній Раді збільшити штраф за каботажні автомобільні перевезення вантажів нерезидентами в 100 разів до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів, що складає зараз 17 гривень.

Згідно з законопроектом, Кабмін має намір запропонувати Державній податковій адміністрації стягувати штраф.

За словами міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського, якщо парламент схвалить затверджений Кабміном законопроект, то штраф за каботажні перевезення нерезидентами буде становити близько 1,5 тисяч євро, в той час як в європейських країнах він становить 2,5-4 тисяч євро.

Уряд також прийняв постанову, якою дозволив співробітникам Державної автомобільної інспекції зупиняти автомобілі вантажоперевізників-нерезидентів, але тільки для здійснення перевірки за відсутності каботажного вантажу.

У даному законопроекті передбачається скасування ліцензійної картки водіїв для вантажних автоперевізників, а її роль буде виконувати копія ліцензії компанії-перевізника на здійснення вантажних перевезень.

Нагадаємо, минулого тижня вантажоперевізники заявили про можливість блокування доріг Києва у випадку, якщо в найближчі дні не будуть виконані всі їхні вимоги.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK