Дело: Авторинок пішов у зростання

Дело: Авторинок пішов у зростання
АР

За попередніми даними, минулого місяця в Україні було продано близько 24 тисячі нових автомобілів. Такі дані надала Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД). Для порівняння, в січні українські автосалони реалізували 21 тисячу автомобілів, зазначає видання.

Це був найнижчий місячний показник за останні три роки. "Збільшення продажів у лютому пояснюється тим, що ділова активність у цьому місяці почала зростати", - пояснює генеральний директор ВААІД Олег Назаренко. При цьому експерти ринку також не виключають, що деяких покупців прискорила новина про те, що Президент все-таки підписав закон про введення тимчасової додаткової 13%-ої надбавки до мито на імпортні товари, серед яких виявилися й автомобілі.

Як пише газета Дело, у лютому більшість автотрейдерів пропонували покупцям акційні ціни. "Компанія Торговий дім НІКО оголосила про знижки до 20% на весь модельний ряд автомобілів Mitsubishi 2008 року випуску. Термін дії акції обмежується кількістю автомобілів", - розповів Ярослав Вовк, директор департаменту маркетингу та реклами компанії Торговий дім НІКО.

Ще однією тенденцією авторинку в лютому стало значне падіння продажів машин в сегменті люкс-і бізнес-класу. Зокрема, більш ніж у півтора рази впали продажі таких марок авто, як Lexus, Toyota, Mercedes, BMW, розповідає газета.

Компанії, які займаються продажем авто, дають невтішні прогнози на початку місяця. Незважаючи на відносне пожвавлення в лютому, у березні ринок, на їхню думку, буде стагнувати. У першу чергу через те, що автомобілів, яких завезли за старою ціною, в Україні вже практично не залишилося. А нові партії вже продаються значно дорожче.

Нагадаємо, про проблеми авторинку України ви можете прочитати у свіжому номері журналу Кореспондент.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK