Україна зацікавлена в участі голландського капіталу в модернізації української ГТС – Турчинов

Україна зацікавлена в участі голландського капіталу в модернізації української ГТС – Турчинов
pics.rbc.ua

Як повідомили в прес-службі українського уряду, про це він заявив у понеділок, 2 березня, в ході зустрічі з віце-прем'єром, міністром фінансів Нідерландів Ваутером Босом. 

Як зазначив Турчинов, "ми зацікавлені в підвищенні надійності існуючої системи транзиту газу в європейські країни та створення альтернативних шляхів енергопостачання". 

Він також зробив акцент на важливості проектів, які сприятимуть забезпеченню енергетичної безпеки України та інших європейських країн. 

Крім того, сторони обговорили нарощування торговельно-економічного співробітництва в транспортній, сільськогосподарській і енергетичній сферах. 

Турчинов зазначив, що "незважаючи на світову фінансову кризу, в минулому році товарооборот між нашими країнами зріс майже вдвічі". 

У свою чергу Бос висловив переконання, що цей показник буде зростати і в поточному році, для чого є всі підстави. 

Крім того, Турчинов обговорив з головою і президентом Європейського дослідницького Центру технологій та інвестицій Роландом Піпером і Даніелем Болотіним можливість створення в Україні сервісу аеротаксі, передає ICTV. 

Домовилися про створення українського оператора аеротаксі з використанням літаків Екліпс 500. Цей літак набирає висоту до 12 км. 

У планах обох сторін - поява мережі сервісних центрів для обслуговування таких машин і розгалуженої системи аеротаксі. А в майбутньому європейські бізнесмени готові будувати такі літальні апарати на території України. Інвестори готові вкласти у цей проект 50 млн. дол. 

Турчинов зазначив, що проект цікавий перш за все, своєю технологічною насиченістю, що в умовах кризи важливіше за гроші. 

Турчинов зараз перебуває з триденним візитом у королівстві Нідерланди, де веде переговори про залучення нових інвестицій в українську економіку.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK