Fitch припускає зниження рейтингів Нафтогазу

Fitch припускає зниження рейтингів Нафтогазу
maga.econ.msu.ru

Fitch розмістило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній та національній валюті B- НАКу під спостереження у список Rating Watch Негативний.

Розміщення рейтингів у списку Rating Watch Негативний відображає стурбованість Fitch у короткостроковому плані щодо поєднання наступних чинників: неадекватного рівня державних субсидій для Нафтогазу, акумульованої заборгованості з платежів від підприємств комунальної теплоенергетики, спадом у сегменті постачання промислових підприємств, доступністю валюти для оплати у майбутньому доларових зобов'язань з прийдешніми строками погашення та невизначеністю за результатами поточних переговорів між МВФ та Україною.

"Якщо ці фактори не будуть вирішені протягом найближчих місяців, це може негативно позначитися на здатності компанії здійснювати значні погашення боргу у 2 півріччі 2009 року", - йдеться у повідомленні.

Водночас розташування рейтингів у списках Rating Watch Негативний не означає, що Fitch стурбоване здатністю компанії здійснювати виплати, строки яких закінчаться найближчим часом (власникам єврооблігацій 3 березня і російському Газпрому 7 березня).

Пріоритетний незабезпечений рейтинг В єврооблігацій компанії на суму 500 млн. доларів із погашенням у вересні 2009 також розташований у списку Rating Watch Негативний.

Рейтинг зворотності активів за облігаціями - RR4.

Fitch на даний час розглядає надійність державної гарантії України за боргом Нафтогазу перед нерезидентами, що за даний момент обумовлює пріоритетний незабезпечений рейтинг на рівні суверенного рейтингу.

Вплив економічної волатильності, що триває, і результати поточних переговорів із МВФ можуть вплинути на думку Fitch про здатність і готовність держави забезпечувати виконання гарантії у майбутньому.

Що стосується рейтингів зворотності активів, то Fitch на даний час обмежує їх рівнем RR4 на ряді ринків, що розвиваються, включаючи Україну, через такі фактори як невизначеність щодо того, наскільки правові системи у цих країнах підтримують права кредиторів.

Рейтинг зворотності активів RR4 відображає думку агентства про те, що середній показник поворотності коштів у разі дефолту складе 31% -50%.

Як повідомлялося, у лютому Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг Національної акціонерної компанії Нафтогаз України із В до В-.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK