Київська влада обіцяє не піднімати тарифи ЖКГ до квітня

Київська влада обіцяє не піднімати тарифи ЖКГ до квітня
domex.ru

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє муніципальна газета Хрещатик. Він повідомив, що таке рішення КМДА було прийнято з урахуванням рішення Київради про введення на початку цього року мораторію на підвищення тарифів на послуги ЖКГ у столиці.

"Ми домовилися, що припиняють дію всі розпорядження, пов'язані із підвищенням тарифів. Крім розпоряджень, що стосуються транспорту, які вже пройшли слухання в Антимонопольному комітеті. Київська міська державна адміністрація всі зауваження врахувала", - повідомив Голубченко.

При цьому він зазначив, що мерія і в даний час працює над врегулюванням тарифів ЖКГ. За його словами, створено робочу групу з експертів комунальних підприємств, профспілок та міської адміністрації. Головне завдання для цієї групи - знайти баланс між інтересами споживачів комунальних послуг та постачальниками.

"Ми домовилися, що ті тарифи, які ми узгодимо згідно із процедурою і будемо виносити в комітет регуляторної політики, будемо узгоджувати з Міністерством житлово-комунального господарства. Згідно із висновками інспекції з контролю за цінами, які маємо на сьогоднішній день, будемо говорити про той рівень, який сприйматиме населення Києва. Бо одночасно забезпечити соціальні гарантії, які ми записали, і знайти 4 мільярди гривень на різницю у тарифах - неможливо ", - пояснив Голубченко.

Як підкреслили в мерії, економічна криза, підвищення ціни на газ - це об'єктивні умови для подальшого перегляду тарифів.

Більше того, Голубченко запропонував нові розцінки на послуги ЖКГ вводити поетапно. За його словами, згідно із законодавством, сім'я платитиме за комунальні послуги не більше 15% загального доходу.

Як повідомлялося, сьогодні, 4 березня, під час наради з представниками київської влади Президент України Віктор Ющенко назвав необґрунтованим різке підвищення комунальних тарифів.

Мер Києва Леонід Черновецький не з'явився на нараду під головуванням Президента України Віктора Ющенка, де планувалося заслухати звіт керівництва Києва.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK