Путін розвіяв чутки про нову світову валюту

Путін розвіяв чутки про нову світову валюту
AP

"Ходять чутки, що до літа з'явиться нова валюта - ні долар, ні євро, а щось інше", - запитала прем'єра Олена Романова - безробітна, що проходить реєстрацію у Подільському центрі зайнятості, який відвідав у середу прем'єр.

"Це - чутки. Американська політична та фінансова влада ніколи не піде на те, щоб здати позиції долара, вона до останнього буде боротися за це", - сказав російський прем'єр.

При цьому він нагадав, що в часи Великої депресії - 1929-1931 роках - дійсно була велика глибока масова криза, і тоді загальний обсяг виробництва у США знизився на 40%, а зараз падіння десь близько двох.

"Тому, зараз немає чого порівнювати з тією трагедією. Тому в короткостроковій та середньостроковій перспективі американська економіка відновиться - тут немає сумнівів", - зазначив Путін.

"А ось, що буде відбуватися далі, якщо вони будуть проводити таку ж неакуратну економічну політику, як у попередні роки, ми, звичайно, не знаємо. Але в середньостроковій перспективі ніякої трагедії не повинно бути", - сказав прем'єр РФ.

Як повідомлялося, на економічному форумі в Давосі російський прем'єр закликав посилювати світову енергобезпеку за рахунок обміну активами і заявив про необхідність переходу до моделі декількох резервних валют.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK