Дело: МВС витратить 18 млн. гривень на свій санаторій

Дело: МВС витратить 18 млн. гривень на свій санаторій
amigo.crimea.ua

Як пише газета, про це йдеться у повідомленні санаторію, розташованому у Віснику тендерних закупівель. "Державна експертиза оцінила вартість робіт у 22,7 мільйона гривень, проте ми змогли знайти компанію Морбуд, яка реалізує цей проект дешевше - всього за 18 мільйонів гривень. Це при тому, що були фірми, які пропонували побудувати захисні споруди за 32 мільйони" , - заявив директор санаторію Сокіл Олександр Зребний.

Згідно з проектом, який було затверджено міською радою Судака, у рамках реконструкції прибережної зони планується будівництво підпірних стін і зміцнення набережної, що має захистити пляж від розмиву. Справа в тому, що зараз прибережна зона, що належить санаторію Сокіл, нічим не захищена і пляж доводиться намивати щовесни, зазначає Дело.

У Київсоюздорпроект зазначають, що роботи по реконструкції берега досить дорогі, тому що їх виконання ускладнюється скелею, яка виходить безпосередньо на пляж, крім того у цій місцевості часто бувають зсуви, що загрожує затопленням території санаторію. Виходячи з цього, за оцінками експертів, заявлена сума в 18 мільйонів гривень цілком обґрунтована, повідомляє Дело.

"Ціна проекту в санаторії Сокіл могла бути нижчою, якщо б ми закупили матеріали в січні-лютому за низькими цінами, але ми до цього часу не отримали грошей. Я не виключаю, що якщо фінансування затягнеться, то з часом вартість робіт зросте", - пояснює директор будівельної фірми Морстрой Валерій Малашенко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK