Ющенко: Програма МВФ є ключовим елементом антикризових заходів

Ющенко: Програма МВФ є ключовим елементом антикризових заходів
АР

"Це - базовий документ для України в 2009 році", - підкреслив Президент України і зазначив, що програма МВФ "є дуже важливою для нашої країни на даному етапі, адже вона стосується проведення змін та реформ в бюджетній та соціальній сферах, у ряді галузей економіки".

Однак, за його словами, сьогодні уряд України не погоджується виконати необхідні умови для отримання Україною другого траншу кредиту МВФ, в першу чергу, стосовно перегляду державного бюджету 2009 року та скасування необґрунтованих популістських соціальних рішень.

Говорячи про подолання світової економічної кризи та її наслідків, Ющенко висловив надію, що міжнародне співтовариство діятиме в цьому напрямку спільно.

Глава держави під час інтерв'ю також відповів на низку запитань про внутрішньо-економічну ситуацію в нашій державі, охарактеризував нинішній стан російсько-українських відносин.

Як повідомлялося, сьогодні уряд України затвердив рішення для співробітництва з МВФ та отримання другого траншу кредиту. У свою чергу, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк привітали рішення, які прийнято Кабінетом Міністрів, але утрималися від прогнозів щодо надання траншу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK