Опитування: 19% українців втратили свої заощадження

Опитування: 19% українців втратили свої заощадження
АР

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Респондентів запитували, чи торкнулася їх особисто фінансова та економічна криза. 83,2% опитаних відповіли ствердно.

При цьому 13,2% опитаних сказали, що криза їх не торкнулася, 3,6% не змогли відповісти.

Разом з тим, респондентів попросили вказати, у яких саме проявах вони відчули вплив кризи, надавши можливість вибрати кілька варіантів відповіді.

З опитаних, які заявили, що криза їх торкнувся, 82,3% сказали, що виросли ціни та тарифи, 53,9% - що знизився рівень їхніх доходів, 52,5% - стали менш впевненими у завтрашньому дні, 47,3% - зазначили погіршення якості харчування, яке може дозволити їхня родина, 21,4% - заявили, що їм затримують виплату зарплати або пенсії.

Крім того, 18,9% опитаних втратили частину своїх заощаджень, 15,3% - стало важче виплачувати кредит, 13% - не можуть зняти гроші з депозиту, 11,3% - не можуть знайти роботу, 8,6% - не можуть взяти кредит, 8,5% - втратили роботу, 6,2% - відправили в неоплачувані відпустки, 5,2% - побоюються втратити майно, взяте в кредит, 4,7% - заявили про зменшення матеріальної допомоги, яку вони отримували від родичів , що працюють за кордоном.

1,5% респондентів вказали іншу причину, 0,3% - не змогли відповісти.
Опитування проводилося з 27 лютого по 5 березня.

У його рамках було опитано 2012 громадян, що проживають у різних регіонах, віком від 18 років. Теоретична похибка не перевищує 2,3%.

Як повідомлялося, за результатами соціологічного дослідження, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки разом з колегами в Україні та у Білорусі, більш болісно кризу сприймають жителі України, менш болісно - в Білорусії, що стосується Росії - вона посередині.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK