Google почне розміщувати персональну рекламу

Google почне розміщувати персональну рекламу
Reuters

Інтернет-компанія відслідковуватиме веб-сторінки, які відвідують користувачі, а також відео, яке вони переглядають, на сайті YouTube, щоб отримати уявлення про інтереси кожного.

На основі цих даних користувачеві буде пропонуватися певна рекламна інформація кожного разу, як він заходитиме в Інтернет.

Керівництво Google сподівається на те, що рекламодавці платитимуть більше за можливість розміщення такої точкової реклами. На думку Google, вона може стати вдалим рішенням на тлі уповільнення темпів росту ринку онлайн-реклами.

Невелика група рекламодавців почне використовувати цю систему вже в наступному місяці.

Керуючий Google по Великобританії Марк Хоуе вважає, що "така можливість покращить шанси рекламодавців на досягнення потрібної аудиторії". "Я хотів би сподіватися, що це принесе прибутки як рекламодавцям, так і нам самим", - зазначив він.

У багатьох користувачів подібна цільова реклама, яку вже використовують конкуренти Google - Yahoo і AOL, викликала побоювання, що інтернет-компанія отримає ще більший доступ до їх персональної інформації.

Google сподівається послабити ці побоювання, надавши користувачам можливість відслідковувати, змінювати і видаляти інформацію, яку зібрано про них, а також повністю відмовитися від збору стосовно них такої інформації.

Нагадаємо, на початку року корпорація Google провела масові звільнення фрілансерів. Також більше тисячі співробітників було звільнені конкурентом Google компанією Yahoo!


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK